Budapestrulle med banan og chokolade Budapestrulle med bananer og flødeskum Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem opskrift på en skøn budapestrulle med flødeskum, bananer og mørk chokolade. En skøn kage, som minder om den danske roulade. Den er blot lavet med en nøddemarengsbund i stedet. Ingrediensliste Bund 5 stk. æggehvide 270 g. flormelis 105 g. hasselnødder 1,5 spsk. majsstivelse 30 g. mandelflager Andet 3 dl. piskefløde 2 stk. banan 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint. Pisk æggehvider stive. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk til du har en fast marengs. I en anden skål blandes de hakkede hasselnødder og majsstivelse. Rør det godt rundt. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen. Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl. På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden. Drys med mandelflager eller hakkede nødder på toppen. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir. Lad den køle helt af. Smør bunden med fløde pisket til flødeskum (Gem evt. lidt til at pynte med på toppen). Fordel skiver af bananer og hakket mørk chokolade på bunden. Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade. Hvis du har mere flødeskum, så pynt med det sidste på toppen. Pynt evt. med friske bær, hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på budapestrulle med banan og chokolade En skøn og nem opskrift på budapestrulle med banan og chokolade. Det er en slags nødderoulade, som laves på nøddemarengs. Den rulles med flødeskum, friske bananer og hakket chokolade, hvilket er en super lækker kombination. Det er en nem kage, som er god til eftermiddagskaffen eller hvis du skal have gæster. Du kan lave selve bunden i god tid og så blot fylde den med fyld et par timer inden den skal serveres. Den egner sig desværre ikke til at blive lavet dagen før, da bunden suger for meget af fugten fra fyldet. LÆS OGSÅ: Budapestrulle med bærskum Marengsroulade med banan og chokolade Det er den lækreste marengsroulade, som er fyldt med fløde, bananer og mørk chokolade. Den her form for roulade er én af vores absolut yndlings, da den bliver sprød udenpå og saftig og sej indvendigt. Det er det bedste fra rouladen og det bedste fra marengs i én. Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Bag bunden i midten af ovnen.. Yes.. Men ved hvilken temperatur. Har læst marengs skal bage under 115 grader, men er det anderledes med nøddemarengs? Svar
Hej Maria, Hvis du læser under punkt 1, så står der, at ovnen skal være 175 grader. Og ja, det er anderledes, da det ikke er en klassisk marengs. Kh Svar
Kan man mon lave bunden aftenen i forvejen og så bare samle kagen dagen efter? Og i så fald, hvordan opbevarer man så bedst bunden, så den ikke bliver tør? ? Svar
Hej, Det anbefaler vi ikke, da bunden så godt kan blive blød. Den er helt klart bedst, hvis den bages på dagen 🙂 MEN du kan godt bage den dagen før og så blot filme den godt ind i husholdningsfilm (når den er helt kold). KH Svar
Hej Birgit, Det kan du få i alle supermarkeder. Det står som regel samme sted som flormelis, krydderier osv. Kh Svar
Hej. Den opskrift MÅ jeg da bare prøve😋😋😋. Hvilke mål skal man sprøjte “pølserne” ud i (hvor lang og bred skal bunden være?). Svar
Hej Bettina, Vi har sådan set bare sprøjtet det ud af sådan en plastiksprøjtepose, hvor der er klippet hul i bunden 🙂 KH Svar
Hej Sara, Du kan gøre begge dele. Bages de inden, så får de sådan lidt mere en nøddeagtig og fremtrædende smag 🙂 Kh Svar
Syntes marengsen når den vendes virker blød indeni trods den ser færdig ud udefra og fået 20 min Svar
Hej Sara, Var den let gylden udenpå? Den er lidt mere blød end en klassisk marengs, da man jo skal kunne rulle den sammen 🙂 Kh Svar