Burgerboller Burgerboller Opskrift til 481216202428 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på lækre hjemmelavede burgerboller, som kan bruges til aftensmad. Burgere er det perfekte fredagsmad eller weekendmad og man behøves nødvendigvis ikke lave den klassiske burger med oksekødsbøf osv. Vi laver også kyllingeburger eller crispy chicken burger. Mulighederne er uendelige. Ingrediensliste 50 g. gær 2 dl. mælk 6 dl. vand 1 tsk. akaciehonning 2 tsk. salt 2 tsk. sukker 1 dl. raps- eller solsikkeolie 1200-1400 g. hvedemel Fremgangsmåde Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt mælk. 2. Salt, sukker, honning og olie blandes i. Mel tilsættes og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme. Dejen deles i 12 lige store stykker og formes til boller. Tryk bollerne helt flade, så undgår du, at de bliver alt for høje. Når de hæver, så får de lidt højde igen. Bollerne hæver et lunt sted i 1,5 time tildækket med et viskestykke. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Til sidst pensles bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg, så de ikke falder sammen. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem efter 12 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.OBS: Ja, de hæver kun én gang, så får du bløde og luftige burgerboller. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på burgerboller Den nemmeste og bedste opskrift på hjemmelavede, luftige burgerboller. Fredagsmad eller weekendmad for den sags skyld er for os hjemmelavede burgere. Det behøves nødvendigvis ikke være den klassiske burger med oksekødsbøf, ost og så videre. Vi elsker også en crispy chicken burger med guacamole. Men et af de vigtigste elementer for at få en lækker burger, det må siges at være bollen og her laver vi altid en hjemmelavet burgerbolle. Mange laver briocheboller, men en helt klassisk burgerbolle er altså også rigtig god. Disse er super nemme at lave, de er luftige og svampede. For der er da ingen, der gider at have en tør burger til aftensmad. LÆS OGSÅ: Crispy chicken burger Hjemmelavede burgerboller og hjemmelavet burger Der er bare ikke noget bedre end hjemmelavet burger. Og til en god hjemmelavet burger, så skal man altså have hjemmelavede burgerboller! Hvis du synes, at det er meget tidskrævende at skulle lave hjemmelavede hver gang, så kan du gøre ligesom os. Vi laver gerne dobbelt eller tredobbelt portion og så fryser vi dem ned. Så er det hurtigt og nemt at tage det antal burgerboller op, som vi skal bruge. Vi plejer at tage dem ud af fryseren ca. 2 timer før de skal bruges. Så får de lov til at lægge og tø op i en frysepose på køkkenbordet. Inden servering, så luner vi dem kort ved 200 grader i ca. 4-5 minutter. Præcis som man ville gøre med købeboller. De bedste burgerboller De her boller er super nemme at lave og så er det bare de bedste efter vores mening. Dejen er god at arbejde med og så hæver de kun én gang. Vi synes, at det giver en luftigere bolle, som passer perfekt til burger. Husk også sesamfrø på toppen. Her kan du bruge almindelige lyse sesamfrø eller du kan gøre det lidt mere fancy ved at bruge sorte sesamfrø. De sorte er lidt dyrere og sværere at få fat i, men de er super flotte. Du kan også sagtens drysse med nogle andre frø eller udelade det helt, hvis du hellere vil det. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Lækre burgerboller. Jeg halverer dem så der bliver 24 boller og erstatter ca. 200g mel med tilsvarende i havregryn bliver stadig super lækre og lidt mindre. Kæmpe favorit herhjemme vi er stoppet med at købe burgerboller Svar
Virkelig lækre og nemme burgerboller😋 Jeg tilsætter altid lidt grovmel. Jeg synes personligt at, burgerbollerne bliver alt for store… Så næste gang vil jeg lave 20 stk ud af opskrift😊 Svar
Virkelig lækre boller, nemme at lave. Men næste gang vil jeg prøve at lave 16 boller, da de er lige store nok. Svar
Kan man lave dem dagen før de skal bruges eller bliver de tørre? Og hvis man kan hvordan er det så bedst at opbevare dem? 🙂 Svar
Hej, Ja det kan du godt, så ville jeg bare fryse dem ned og tage dem op 1 time inden de skal bruges og så lige lune dem i ovnen 🙂 Kh Svar