Burrito

Burrito
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Burrito med oksekød, bønner, salat og ris. Server med pico de gallo, guacamole og frisk lime.

Ingrediensliste

  • Kødfyld

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 brev tacokrydderi
  • 300 g. hakkede tomater på dåse
  • 400 g. sorte bønner på dåse
  • Guacamole

  • 2 stk. avocado
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 stk. citron
  • salt/peber
  • Pico de gallo

  • 4 stk. tomat
  • 1 stk. rødløg
  • 0,5 bundt frisk koriander
  • salt/peber
  • Andet

  • 100 g. ris
  • 100 g. salsa
  • 100 g. blandet salat
  • 140 g. majs på dåse
  • 1 stk. lime
  • 150 g. creme fraiche
  • 8 stk. tortillapandekager

Fremgangsmåde

Kødfyld

  1. Varm en gryde op med lidt fedtstof.
  2. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt af.
  3. Tilsæt tacokrydderi, hakkede tomater på dåse og drænede sorte bønner.
  4. Lad det hele simre, imens du gør det resterende klar.

Fyld

  1. Lav guacamole. Skær avocadoerne over på langs og fjern stenen.
  2. Put dem over i en skål og mos med en gaffel. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og bland i.
  3. Smag til med frisk citronsaft, salt og peber. Sæt til side.
  4. Nu til pico de gallo. Hak tomater, rødløg og koriander fint (du kan også bruge persille). Bland det hele sammen i en skål med lidt salt og peber. Sæt til side.
  5. Kog ris efter pakkens anvisning. Når de er færdigkogte, så hældes de over i en skål.
  6. Anret salat, majs, salsa og creme fraiche i skåle. Skær lime i både og kom i en skål.
  7. Varm tortillapandekager på pande en ad gangen eller varm dem i mikroovnen (kom alle sammen på en tallerken og læg et stykke køkkenrulle over). Varm dem i mikroovnen i 30-60 sek.
  8. Server alle tingene, så man selv kan samle sin burrito med alt fyldet.
Bedøm denne ret

Opskrift på Burrito

En burrito er noget af det bedste mexicanske mad, som man kan få! En pandekage, som er fyldt med kødfyld, bønner, ris, salat og dressing. Det er mexicansk mad, når det er bedst. Vi elsker burritos med oksekød, da det også er nemt at lave og man kan tilføje masser af grønt, hvis man har lyst. Vi laver kødfyldet af hakket oksekød, men man kan også lave noget langtidssimret oksekød af spidsbryst eller noget i den stil. Men at lave det med hakket oksekød er den hurtige udgave. Og det smager altså bare hammergodt!

Burrito er derfor genial hverdagsmad, da det relativt hurtigt kan bikses sammen. Vi plejer at servere det som tag-selv, så alle selv kan fylde deres burrito. Det gør også, at det er super børnevenlig mad, som mange børn også synes er hyggeligt.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mexicansk mad her

Burrito

Burritos med oksekød

Vi har lavet vores burritos med oksekød, men man kan også sagtens lave dem med kylling, hvis man er mere til det. Man kan også lave dem helt vegetariske og blot lave noget bønnefyld. Det gør vi også nogle gange og det smager altså også godt.

Brug også gerne masser af friske grøntsager og spring ikke over at lave pico de gallo, som er den her friske tomatsalsa. Det er lige prikken over i’et og giver sådan en god friskhed til kødfyldet. Man kan vælge at lave pandekagerne selv, men vi køber dem oftest færdiglavede og så varmer vi dem op på pande eller i mikroovnen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar