Cacio e pepe

Cacio e pepe
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på klassisk, italiensk cacio e pepe. En lækker pastaret med peber og ost, som du kan bikse sammen på under 15 minutter.

Ingrediensliste

 • 8 stk. peberkorn
 • 15 g. smør
 • 200 g. spaghetti
 • 1 dl. pastavand
 • 50 g. parmesan
 • 50 g. pecorino
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Kog pasta efter anvisningen på pakken. Kog dem 2 minutter kortere tid end pakken angiver.
 2. Kværn peber med en kagerulle eller i en morter.
 3. Opvarm en tør pande. Kom peber på og varm det kort.
 4. Tilsæt derefter smør og lad det smelte.
 5. Tilsæt pastavand på panden.
 6. Riv parmesan og pecorino ost og tilsæt det i saucen sammen med det kogte spaghetti. Rør godt rundt og smag til med salt.
 7. Server med det samme og drys evt. lidt parmesan på toppen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars rivejern

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på cacio e pepe

En italiensk klassiker! Nemlig cacio e pepe. En italiensk pastaret, som består af få ingredienser, men som smager helt fantastisk! Og det er altså bare noget italienerne kan, når det kommer til pastaretter. Nemlig at holde det helt simpelt med få ingredienser.

Den her pastaret også kaldet cacio e pepe består primært af spaghetti, peber, ost og smør. Den har en meget mild smag og så er det en ret, som egner sig godt til både hverdag og weekend. Selvom det måske lyder som en kedelig ret, så smager det altså bare super lækkert og er samtidig nemt at lave!

LÆS OGSÅ: Spaghetti carbonara

Cacio e pepe

Italiensk pastaret med peber og ost

Eftersom den her pastaret primært består af peber, ost og smør, så sørg for at bruge gode råvarer. Brug derfor gerne friskkværnet peber, en god ost og rigtig smør fremfor “smørbar”. I retter som er så simple, som den her, så er det nemlig råvarerne, som gør hele forskellen.

Aftensmad på 15 minutter

Det er samtidig én af de retter, som du kan bikse sammen på 15 minutter. Den egner sig derfor perfekt til en travl hverdagsaften, hvor det stadig gerne må føles lidt luksus. Og hvor det gerne må være noget mere spændende end rugbrød og pålæg.

Server gerne pastaretten med noget lækkert brød til eller en let grøn salat, hvis du samtidig gerne vil have lidt grønt indenbords. Selvom det er en simpel ret, så er det altså en rigtig lækker italiensk klassiker, som man ikke går galt i byen med.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar