Tilmeld nyhedsbrev

Cheesecake med bær

Cheesecake med bær

Cheesecake med bær

Opskrift til 6 personeer (Ø18 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 10 minutter

Nem opskrift på en lækker cheesecake med bær. Pynt den med sommerens bær på toppen og så har du en perfekt kage til de varme tider. Cheesecake er en af de kager, der kan laves i god tid, da den skal have lov til at sætte sig på køl. Den kan sagtens laves 2 dage inden den skal bruges.

Ingrediensliste

Bund

  • 120 g. digestive
  • 60 g. smør

Fyld

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 4 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 husblas
  • 200 g. frosne blandede bær

Fremgangsmåde

1. Start med at lægge husblads i koldt vand. Dernæst knuses dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med at lave ostefyldet.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Stil den på køl.
8. Kog nu de optøede bær i en lille gryde med 1 spsk vand. Blend blandingen og filtrér det i en si. Når det er filtreret (og stadig varmt) så tilsættes husbladsen – og der røres til det er smeltet. Filtrér det evt. over i en ny skål og at sikre at der ingen husbladsklumper er. Lad nu blandingen køle af.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 2-3 timer.
12. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

Bedøm denne ret

Den fineste og lækreste cheesecake lavet med forskellige bær. Vi elsker cheesecake, da det er den perfekte sommerkage, især nu når vi går sommeren i møde. Det er i hvert fald en af de sommerkager, som vi kommer til at lave i massevis i år, da kager med bær bare altid falder i god jord.

Cheesecake eller ostekage som vores forældre vil kalde det, er en mild kage og hvis du er bange for, at den smager af ost, så har du ikke prøvet vores udgave før. Vi bryder os heller ikke om, når den har en for kraftig ostesmag, så derfor har vi udviklet den her opskrift.

Den er cremet og smelter på tungen og den sprøde kiksebund lavet af digestivekiks er lige prikken over i’et.

Skriv en kommentar