Cheesecake med karamel

Nem og lækker opskrift på cheesecake med karamel
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på cheesecake med karamelsauce, kiksebund og vaniljefyld. Det er en super lækker og snasket dessert. Den bedste cheesecake med karamel!

Ingrediensliste

  • Bund

  • 180 g. digestivekiks
  • 90 g. smør
  • Fyld

  • 6 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 husblas
  • 1 spsk. citronsaft
  • Top

  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 1 pk. Center chokolade

Fremgangsmåde

Bund og fyld

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  7. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  8. Rør flødeost sammen med sukker og vaniljesukker.
  9. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  10. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  11. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper (brug evt. et piskeris). Dette gør man for at sænke temperaturen påhusblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  12. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  13. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.

Karamel

  1. Tag en gryde og læg dåsen i gryden.
  2. Hæld vand i gryden til det dækker dåsen.
  3. Bring gryden med vandet i kog og sæt låg på. Tjek at dåsen er dækket med vand.
  4. Skru ned for temperaturen, så den står på lav og lad det simre i 3 timer.
  5. Hæld vandet fra gryden og lad herefter dåsen afkøle på køkkenbordet og åben den efter en times tid. Hæld karamellen over i en skål eller bøtte. Karamellen er lige nu rimelig tyk.
  6. Put halvdelen over i en skål, som kan gå i mikroovnen. Du skal ikke bruge den anden halvdel af karamellen. Enten kan du fryse den resterende del eller så kan du servere det i en skål ved siden af, så man kan få lidt efter karamel på kagen, hvis man ønsker det. Giv karamellen 30 sekunder i mikroovnen, så den bliver flydende. Hvis den ikke bliver flydende efter de 30 sekunder, så giv den 30 sekunder mere, indtil den er flydende. Giv den aldrig mere end 30 sekunder af gangen, da du bedst kan styre temperaturen på denne måde.
  7. Når karamellen er flydende, så lader du den køle en smule ned.
  8. Server din cheesecake med din flydende karamel og evt. Center chokolade til at pynte med.

TIP: Du kan sagtens lave karamellen før. Den kan holde sig 2-3 uger i køleskabet i en tætlukket beholder.

Bedøm denne ret

Nem og lækker opskrift på cheesecake med karamel

En super nem og lækker cheesecake med karamel. Det her må være den mest snaskede cheesecake vi nogensinde har lavet. Den er lavet med kiksebund, vaniljefyld i midten og hjemmelavet karamel på toppen. Til sidst er den toppet med Center chokolade, så den lige bliver ekstra snasket.

Den er super nem at lave og egner sig godt som en nem dessert. Du kan lave alle tingene dagen før, så den er hurtig og nem at servere, hvis du har gæster. Du kan evt. også servere lidt friske bær dertil, hvis du tænker den bliver for tung med alt det karamel.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med hindbær

Nem og lækker opskrift på cheesecake med karamel

Kan jeg bruge en færdiglavet karamelsauce?

Hvis du ikke tænker, at du har tiden eller overskuddet til at lave din egen karamel, så kan du sagtens købe en færdiglavet karamelsauce og toppe med den. Det sparer dig for tid og det smager stadigvæk super lækkert! Det er den bedste cheesecake med karamel.

Kan jeg bruge chokoladesauce?

Hvis du har besluttet dig for, at du vil bruge en færdiglavet sauce til at toppe med, så kan du både bruge karamelsauce, jordbærsauce eller chokoladesauce. Man kan få sådan nogle færdiglavede nogle i bøtter, hvor man blot skal sprøjte det ud. Det gør kun denne dessert endnu nemmere.

Følg endelig med på de sociale medier

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Blev helt glad da jeg læste i ingredienslisten at den ikke indeholder æg (Jeg kan ikke tåle æg). Men nede i beskrivelsen står der at man skal piske æg, sukker og vaniliesukker sammen. Så skal den laves med eller uden æg?

    1. Hej Mie,

      Det er en fejl. Der skulle stå flødeost i stedet for æg – det er rettet! God weekend 🙂

      Kh

  2. Der står at halvdelen af karamellen skal hældes i en skål og varmes i mikroovnen, hvad skal den anden halvdel af karamellen? Skal det blandes sammen efter eller hvordan??

    1. Hej Sara,

      Du skal kun bruge halvdelen af karamellen i dåsen. Vi har lige rettet i fremgangsmåden, så det er klart. Tak fordi du var opmærksom 😉

      Kh

      1. Ah, så giver det god mening? Skønt! Tusinde tak for hurtigt svar og altid lækre inspirerende opskrifter?

  3. Hvorfor blir husblas og citronsaft helt klumpet når jeg tilføjer 1-2 spsk flødeostblanding? Har forsøgt to gange nu…

    Dernæst får jeg slet ikke samme højde på kagen som på billedet

    1. Hej Pia,

      Det er varmeforskellen mellem den varme husblas og flødeostblandingen. Pisk det godt ud, brug evt. et piskeris 🙂
      Hvis du gerne vil have den højere, så brug en mindre springform.

      Kh

    1. Hej Lone,

      Nej, der er ikke noget, som skal blandes med Center chokoladen. Center chokoladen er blot til pynt ovenpå 🙂

      Kh

  4. Lige et spørgsmål mere, hvorfor er der sådan noget smulrer rundt om den færdige kogte bøtte? Har aldrig før arbejdet med det mælk ?
    Mvh lone

  5. Hvor lang tid må kagen stå på køl? Kan man for eksempel godt lave hele kagen færdig 2-3 dage inden den skal bruges, og så bare stille den i køleskabet? 🙂

    1. Hejsa,

      Den kan godt stå 2-3 dage i køleskabet, men vi anbefaler 1-2 dag. Vent med at lave karamellaget til lige inden servering 🙂

      Kh

  6. Hej.
    Er der forskel på, om man laver karamellen som i opskriften, eller om man blot koger den kondencerede mælk op? Har nemlig lavet en karamelkage på et tidspunkt, hvor man koger det kondencerede mælk op, dog med smør og brun farin. Men tænkte bare om man egentlig ikke også bare kunne gøre det i denne opskrift, da det tager lang tid? 🙂
    Hilsen Monica.

    1. Hej Monica,

      Det kan du godt, hvis du har gode erfaringer med det i forhold til hvordan karamellen bliver. 🙂

      Kh

  7. Et lille spørgsmål mere; skal man hælde karamellen på samme aften, man laver den, eller først lige inden servering?
    Hilsen Monica.

  8. Mega god opskrift og kagen var et kæmpe hit for gæsterne! ?

    Næste gang jeg vil lave den, vil jeg nok putte kikse bunden i ovnen for den ikke smuldre ligeså nemt til serveringen

  9. Hej
    Har lavet dobbeltportion et par gange men døjer med at den skiller når jeg blander husblassen i. Har gjort som i skriver med at blande lidt af massen i og har aldrig haft problemer med det når jeg laver enkelt portion? Er det noget i kan hjælpe med eller fortælle hvad jeg kan gøre anderledes?☺️

    1. Hej Maria,
      Hmm.. det lyder lidt mærkeligt. Vi har ikke før oplevet det, men vi har til gengæld heller ikke lavet dobbeltportion. Vi vil anbefale, at du bare laver portionen to gange, hvis du siger, at du ikke har problemer med at det skiller, når du laver en portion.
      Det kan måske have noget at gøre med, at der er mere og det af den grund er sværere at røre ud hurtigt 🙂
      Kh

  10. Hej
    Skal karamellen varmes i mikroovnen den dag man laver karamlesousen, for mit vedkommende dagen før, eller lige inden servering ?

    1. Hej Charlotte,
      Hvis du koger den kondenserede mælk dagen før og opbevarer den på køl over natten, så kan du kort inden servering røre godt rundt i den og evt. varme den meget kort op, så den er lettere at smøre ud på cheesecaken 🙂
      Kh

  11. Hej
    Kan jeg bruge dulce de leche i stedet for kondenseret mælk, så jeg slipper for at lave kondenseret mælk i en gryde?

Skriv en kommentar