Chili con carne med skært kød

Chili con carne med oksehaler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer og 30 minutter

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Opskrift på den bedste chili con carne med oksekød og chokolade. Server med ris, creme fraiche og frisk koriander. En god oksegryde.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 800 g. oksebov (eller okseklump)
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g. gulerod
  • 1 stk. frisk chili
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 knivspids stødt kanel
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 70 g. tomatpure
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 2 dl. vand
  • 400 g. kidneybønner på dåse
  • 20 g. mørk chokolade
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 320 g. ris
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 0,25 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Rens oksebov ud i grove tern.
  2. Skræl gulerødder og rens bladselleri.
  3. Skær løg, bladselleri, gulerødder, peberfrugt og chili ud i små tern. Pres hvidløg i en hvidløgshakker eller hak det fint.
  4. I en gryde varmes olie eller smør op. Herefter steges okseternene godt af. Krydr med salt/peber. Tag herefter kødet fra på en tallerken. Sæt gryden tilbage. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof.
  5. Nu tilsætter du alle dine grøntsager, som du har hakket. Lad det hele svitse i 5 minutters tid, så grøntsagerne bliver bløde.
  6. Tilsæt oksekødet og vend det godt sammen med grøntsagerne.
  7. Tilsæt alle krydderier. Lad krydderierne blive svitset godt af.
  8. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, vand og smuldret bouillonterning.
  9. Nu lader du det hele simre ved lav varme i minimum 4 timer så kødet kan blive mørt. Jo længere tid det simrer, jo bedre bliver retten. Rør i den en gang i mellem, så den ikke brænder fast på bunden. Hvis den begynder at se tør ud, så tilsætter du blot lidt ekstra vand.
  10. Trevl gerne noget af kødet fra hinanden med to gafler.
  11. Dræn bønner fra dåse i en si og skyl dem i koldt vand.
  12. Tilsæt til sidst de drænede bønner og mørk chokolade. Rør det hele godt sammen, så chokoladen får lov til at smelte.
  13. Smag til sidst til med salt og peber.
  14. Server din chili con carne med kogte ris, en klat cremefraiche og evt. frisk koriander.

Opskrift på chili con carne med skært kød

Midt i snestormen får du opskriften på en krydret chili con carne med skært kød. Mangler du en nem gryderet med oksekød til at varme dig på i disse kolde dag, så er sådan en omgang her altid et hit. En mexicansk chili con carne med oksekød, som serveres med ris, creme fraiche og frisk koriander. Sådan en gryderet skal man ikke undervurdere. Den får lov til at stå og simre og udvikle en masse smag. Det er også ganske sund mad, da den består af løg, gulerod, hvidløg, bladselleri og peberfrugt. Derudover er saucen lavet på tomater og så er der tilsat bønner. Skal den være endnu sundere, så kan du servere med brune ris i stedet for.

Det er vores bedste opskrift på chili con carne med skært kød og chokolade. Vi har også en opskrift med hakket oksekød, men den her med skært kød er mere autentisk. Når kødet får lov til at simre så længe, så bliver det dejlig mørt og giver masser af smag og fylde til oksegryden.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på gryderetter med oksekød

Chili con carne med oksehaler

Mexicansk chili con carne

Når vi tænker på en ægte mexicansk chili con carne, så er det sådan en her med skært kød i eller med trevlet kød i. En gryderet, som har fået lov til at simre længe, så smagen får lov til at udvikle sig og kødet kan afgive masser af smag. Det er en god efterårsret, som vores børn faktisk også elsker. Vi har skåret grøntsagerne lidt groft, men man kan også hakke dem fint, så de bliver kogt mere ud i gryderetten. Så får man altså en god mexicansk chili con carne.

Chili con carne med oksehaler

Gryderet med oksekød i tern

Til den her gryderet med oksekød i tern har vi brugt oksebov, men du kan også bruge en stor okseklump. Den skæres blot ud i grove tern og så skal kødet have lov til at simre, så det bliver helt mørt og nærmest trevler fra hinanden. Har man tiden til sådan en omgang chili con carne her, så smager det virkelig helt fantastisk. Når først det er sat over, så passer det også sig selv og så skal man bare lade magien opstå ved sådan en simreret.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar