Oksegryde

Oksegryde
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker, langtidssimret oksegryde med oksekød i tern, grøntsager og tomatsauce. Server med ris eller mos til.

Ingrediensliste

  • Oksegryde

  • 600 g. oksekød i tern
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 300 g. gulerod
  • 250 g. pastinak
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2 spsk. tomatpure
  • 0,5 dl. balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 3 stk. laurbærblade
  • salt/peber
  • vand
  • Kartoffelmos

  • 1500 g. kartoffel
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl. sødmælk
  • salt
  • Andet

  • 0,25 bundt frisk persille
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Oksegryde

  1. Skær oksekød i tern, hvis det ikke allerede er i tern. Vend oksekød i hvedemel.
  2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Pil løg, halver og skær i tynde skiver.
  3. Skræl gulerødder og pastinak eller skyl grundigt. Skær i skiver.
  4. Varm en gryde op og tilsæt olivenolie samt smør.
  5. Kom kødet i og brun det godt af på alle sider. Tag herefter kødet op og sæt gryden tilbage på blusset.
  6. Kom evt. lidt ekstra fedtstof i hvis nødvendigt. Kom så hvidløg, løg, gulerødder og pastinak i. Lad det sautere et par minutter.
  7. Kom så kødet tilbage i gryden sammen med krydderier, balsamico, sukker og tomatpure. Vend det hele godt rundt og lad sautere kort.
  8. Tilsæt så hakkede tomater på dåse, laurbærblade, smuldret bouillonterning og lidt vand, så det hele bliver dækket. Rør det hele godt rundt.
  9. Sæt låg på gryden, skru ned for varmen, så den står på næsten laveste blus. Lad nu retten simre i 2-3 timer under låg. Rør evt. undervejs og tilsæt ekstra vand, hvis den koger tør.
  10. Når retten er færdig med at simre, så tages låget af. Smag gryderetten til med salt/peber.
  11. Hvis saucen er for tynd, så kan den jævnes med lidt majsstivelse, som er pisket op i vand.
  12. Server din oksegryde med kartoffelmos og finthakket persille.

Kartoffelmos

  1. Skræl kartofler.
  2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet.
  3. Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.
  4. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker.
  5. Smag til med salt.
  6. Server med det samme.

Opskrift på oksegryde med kartoffelmos

Her får du opskriften på en langtidssimret oksegryde med oksekød i tern og grøntsager, som serveres med kartoffelmos og frisk persille. Sådan en ret, som vi selv elsker og som vores børn altid efterspørger, fordi de elsker kartoffelmos. Den her oksegryderet er lavet med oksekød i tern, gulerødder, pastinak, balsamicoeddike, hakkede tomater, laurbær og godt med smør. Det giver en smagfuld gryderet med oksekød, som uden tvivl vil tage kegler ved dine middagsgæster. Det er i hvert fald én af vores personlige favoritter. I forhold til oksekødet, så kan du købe en pakke med oksekød i tern eller du kan selv skære noget oksekød i tern. Vi bruger gerne oksemørbrad, da det bare bliver mørt og lækkert. Det er dog ret dyrt, men et lille tip er, at den bi-mørbrad, som man ofte skærer fra ved oksemørbrad, skal du gemme. Gem den i en pose og saml resterne løbende. Så har man pludselig nok kød til en oksegryde.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på gryderetter med oksekød her

Oksegryde

Langtidssimret oksegryde

Det her er en opskrift på langtidssimret oksegryde. Den skal bare stå og hygge sig halvt under låg på komfuret, imens du kan ordne andre ting. Det kunne være at klargøre kartofler til mosen, dække bord, rydde op eller bare slappe af. Den må gerne stå og simre længe, så den får god tid til at udvikle så meget smag som muligt. Vi bruger desuden balsamicoeddike, men du kan også bruge rødvin i stedet. Så ville vi dog bruge lidt mere.

Vi serverer oksegryden med kartoffelmos, men du kan også servere den til rodfrugtsmos eller sellerimos, hvis du gerne vil have en anderledes mos. Vi er specielt glade for at lave mos ud af knoldselleri og kartofler. Og selvfølgelig med masser af god smør også. Det komplimenterer altså bare den her gryderet så godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar