Oksegryde Oksegryde Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutterTilberedelsestid 3 timerSamlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på en lækker, langtidssimret oksegryde med oksekød i tern, grøntsager og tomatsauce. Server med ris eller mos til.IngredienslisteOksegryde 600 g. oksekød i tern 2 spsk. hvedemel 2 stk. løg 4 fed hvidløg 300 g. gulerod 250 g. pastinak 2 spsk. olivenolie 2 spsk. smør 2 tsk. tørret timian 2 tsk. tørret rosmarin 2 spsk. tomatpure 0,5 dl. balsamico 1 tsk. sukker 400 g. hakkede tomater på dåse 1 stk. grøntsagsbouillonterning 3 stk. laurbærblade salt/peber vandKartoffelmos 1500 g. kartoffel 2 spsk. smør 2 dl. sødmælk saltAndet 0,25 bundt frisk persilleLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeOksegrydeSkær oksekød i tern, hvis det ikke allerede er i tern. Vend oksekød i hvedemel.Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Pil løg, halver og skær i tynde skiver.Skræl gulerødder og pastinak eller skyl grundigt. Skær i skiver.Varm en gryde op og tilsæt olivenolie samt smør.Kom kødet i og brun det godt af på alle sider. Tag herefter kødet op og sæt gryden tilbage på blusset.Kom evt. lidt ekstra fedtstof i hvis nødvendigt. Kom så hvidløg, løg, gulerødder og pastinak i. Lad det sautere et par minutter.Kom så kødet tilbage i gryden sammen med krydderier, balsamico, sukker og tomatpure. Vend det hele godt rundt og lad sautere kort.Tilsæt så hakkede tomater på dåse, laurbærblade, smuldret bouillonterning og lidt vand, så det hele bliver dækket. Rør det hele godt rundt.Sæt låg på gryden, skru ned for varmen, så den står på næsten laveste blus. Lad nu retten simre i 2-3 timer under låg. Rør evt. undervejs og tilsæt ekstra vand, hvis den koger tør.Når retten er færdig med at simre, så tages låget af. Smag gryderetten til med salt/peber.Hvis saucen er for tynd, så kan den jævnes med lidt majsstivelse, som er pisket op i vand.Server din oksegryde med kartoffelmos og finthakket persille.KartoffelmosSkræl kartofler.Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet.Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker.Smag til med salt.Server med det samme.Lås skærmOpskrift på oksegryde med kartoffelmosHer får du opskriften på en langtidssimret oksegryde med oksekød i tern og grøntsager, som serveres med kartoffelmos og frisk persille. Sådan en ret, som vi selv elsker og som vores børn altid efterspørger, fordi de elsker kartoffelmos. Den her oksegryderet er lavet med oksekød i tern, gulerødder, pastinak, balsamicoeddike, hakkede tomater, laurbær og godt med smør. Det giver en smagfuld gryderet med oksekød, som uden tvivl vil tage kegler ved dine middagsgæster. Det er i hvert fald én af vores personlige favoritter. I forhold til oksekødet, så kan du købe en pakke med oksekød i tern eller du kan selv skære noget oksekød i tern. Vi bruger gerne oksemørbrad, da det bare bliver mørt og lækkert. Det er dog ret dyrt, men et lille tip er, at den bi-mørbrad, som man ofte skærer fra ved oksemørbrad, skal du gemme. Gem den i en pose og saml resterne løbende. Så har man pludselig nok kød til en oksegryde.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på gryderetter med oksekød her Langtidssimret oksegrydeDet her er en opskrift på langtidssimret oksegryde. Den skal bare stå og hygge sig halvt under låg på komfuret, imens du kan ordne andre ting. Det kunne være at klargøre kartofler til mosen, dække bord, rydde op eller bare slappe af. Den må gerne stå og simre længe, så den får god tid til at udvikle så meget smag som muligt. Vi bruger desuden balsamicoeddike, men du kan også bruge rødvin i stedet. Så ville vi dog bruge lidt mere.Vi serverer oksegryden med kartoffelmos, men du kan også servere den til rodfrugtsmos eller sellerimos, hvis du gerne vil have en anderledes mos. Vi er specielt glade for at lave mos ud af knoldselleri og kartofler. Og selvfølgelig med masser af god smør også. Det komplimenterer altså bare den her gryderet så godt.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.