Chilihummus

chilihummus opskrift
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den lækreste chilihummus lavet med bagte peberfrugter, chili og hvidløg. Den er perfekt som en sund dip til grøntsager, til tapas osv.

Ingrediensliste

 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 3 fed hvidløg
 • 400 g. kikærter på dåse
 • 1,5 tsk. salt
 • 2 tsk. chiliflager
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 0,5 dl. olivenolie
 • 0,5 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

 1. Fjern kernehus fra peberfrugt og skær den i mindre stykker.
 2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 3. På en bageplade med bagepapir placeres peberfrugt og hvidløg (med skræl).
 4. Smør alle tingene med lidt olie.
 5. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Indtil peberfrugten begynder at få sorte kanter.
 6. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
 7. Dræn kikærter og skyl godt.
 8. Skub fedet ud af dine bagte fed hvidløg. Det skal gerne være blevet blødt. Placer alle ingredienserne (undtagen olivenolie) i en foodprocessor eller minihakker. Du kan også bruge en stavblender.
 9. Blend det sammen.
 10. Tilsæt olie lidt efter lidt, indtil du når den konsistens du kan lide. Nogle kan lide den mere flydende og andre kan lide den mere fast. I stedet for olie, så kan du også bruge vand.
 11. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere chili, hvis den skal være stærkere.
 12. Opbevar den i en lufttæt beholder på køl.
 13. Den kan holde sig ca. 1 uge på køl.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på chilihummus

Den lækreste chilihummus lavet på kikærter og bagt peberfrugt. Den er tilpas spicy og er perfekt som dip eller dyppelse til grøntsagsstave, til tapas eller blot som en sundere smørelse til sandwich eller rugbrød.

I denne opskrift bager man peberfrugt og hvidløg, hvilket giver en virkelig god og aromatisk smag. Derudover bliver der tilføjet chili, som giver den et kick. Det er den perfekte balance mellem stærk og sød. Så hvis du gerne vil prøve en anden slags hummus end den traditionelle, så er denne helt sikkert lige noget for dig.

LÆS OGSÅ: Hummus

chilihummus opskrift

Hummus med chili og bagte peberfrugter

Det er virkelig en skøn dip, som er super lækker til grøntsagsstave. Vi bruger den ofte som en sund dip og så laver vi et fad med gulerodsstave, agurkestave og peberfrugt. Det er bare så lækker og sund en snack.

Kikærtedip

Hummus er jo egentlig blot et andet ord for en slags dip. Den har altid kikærter som hovedingrediens. Du kan jo også prøve at eksperimentere med din hummus. Vi forestiller os også, at det kunne være lækkert med én med en masse krydderurter i.

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

 1. Hejsa
  De der 400 g kikærter på dåse, er det 400 g drænet, altså knap to dåser – eller er det en dåse med godt 400 g ikke-drænet? 🙂

  1. Hej Freya,

   Det er ikke drænet. Vi har haft lige problemer med hvordan vi skulle formulere det, men de stedet, hvor det er angivet som drænet vægt, så skriver vi det altid i fremgangsmåden. Men i denne er det ikke-drænet 400 g. 😀

   Kh

Skriv en kommentar