Chokoladecookies

Opskrift på chokoladecookies
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på mørke chokoladecookies med chokoladestykker. De bedste småkager med chokolade, som er sprøde og lækre.

Ingrediensliste

  • 110 g. smør
  • 125 g. sukker
  • 100 g. brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 30 g. bagekakao
  • 1 knivspids salt
  • 160 g. hvedemel
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i 3-4 minutter.
  3. Tilsæt æg og pisk godt igen.
  4. Vej hvedemel, bagekakao, salt og bagepulver af i en skål.
  5. Tilsæt melblandingen til den våde blanding. Rør det hele godt sammen.
  6. Hak chokolade groft og vend det i dejen (gem evt. lidt af chokoladen til at komme ovenpå inden de bages).
  7. Vej dejen af til ca. 40 g. pr. stk. Pres hver kugle let sammen med hænderne. Placer dem i en bøtte eller tallerken.
  8. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  9. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Placer 6 klumper dej på hver plade med god afstand (tryk evt. chokolade ned oven i dejen).
  11. Bag én plade af gangen. Bag først i 6 minutter.
  12. Tag herefter pladen ud og vend den. Bag igen i yderligere 6-7 minutter (alt efter hvor kraftig din ovn er). Vi vender pladen undervejs, da vores ovn bager lidt ujævnt. Hvis din ikke gør det, så behøves du ikke at vende dem.
  13. Når de begynder at blive gyldne i kanterne og på overfladen, så tages de ud.
  14. Når de bliver taget ud, så er de stadig bløde. Når de får lov til at køle af, så bliver de hårde.
  15. Bag de resterende cookies.
  16. Lad alle dine cookies køle af på en bagerist.
  17. Når de er afkølet pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladecookies

Her får du vores bedste opskrift på store og sprøde chokoladecookies. Mørke småkager med chokolade, som er perfekt som en lille snack eller til at tage lækkersulten om eftermiddagen. De er også gode til et glas mælk eller en god kop kaffe. De her cookies er super sprøde og er uden tvivl en rigtig amerikansk cookie.

De har en god smag af chokolade, så hvis du er en chokoladegris, ligesom os, så er de her lige noget for dig. Vi har puttet stykker af mørk chokolade i, men du kan også sagtens tilføje lys eller hvid chokolade. Du kan også lave en kombination af flere slags chokolade.

LÆS OGSÅ: Marengs med chokolade

Opskrift på chokoladecookies

Småkager med chokolade

Vi elsker småkager med chokolade. Hvis du vil prøve kræfter med andre småkager, så kan vi også anbefale de her chokoladespecier. Men hvis du er på udkig efter sådan en rigtig mørk og intens chokoladecookie, så er det uden tvivl den her opskrift du skal lave.

Vi elsker cookies. De kan nydes til kaffen, som en snack, på et større kagebord og er også geniale som kollegakage eller tag-med-i-skole-kage. De er nemlig super nemme at dele ud og samtidig også nemme at transportere. De kan i hvert fald varmt anbefales.

Hvordan opbevares de bedst?
De opbevares bedst i en lufttæt beholder eller i en småkagedåse. Du kan også sagtens fryse den rå kagedej ned. Så kan du nemt tage kagedejen op, lade den tø op og så bage friske småkager.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Det her er første gang jeg har bagt noget i oven som ikke fejlede også smager det mega godt også uden chokolade ikke sidste gang jeg laver dem herp

Skriv en kommentar