Marengs med chokolade

Marengs med chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprød og sej marengs med chokolade. De lækreste marengskys med smeltet chokolade, som du kan servere til kaffen.

Ingrediensliste

  • 3 stk. æggehvide
  • 150 g. sukker
  • 50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt efter lidt.
  2. Pisk det godt til du har en blank og fast marengs.
  3. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  4. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  5. Hak chokolade groft.
  6. Smelt det over vandbad eller i mikroovn. Hvis du gør det i mikroovn, så giv den 10 sekunder af gangen og rør rundt hver gang undervejs.
  7. Vend den smeltede chokolade i marengsen og rør forsigtigt i massen (du må ikke røre for meget, da chokoladen blot lige skal vendes i for at få det flotte mønster).
  8. Fordel klatter af marengs på bagepladen med en ske.
  9. Bag marengsen i midten af ovnen i ca. 2 timer.
  10. Sluk ovnen og lad den køle helt af inden du tager marengsen ud.
Bedøm denne ret

Opskrift på marengs med chokolade

En super nem opskrift på marengs med chokolade er præcis hvad du får opskriften på her. Marengs, som er sprød udenpå og sej indvendigt med smag af chokolade er virkelig lækkert. Stykkerne kan spises til kaffen, som dessert med is og bær til eller som en del af et større kagebord. Samtidig er de super nemme at lave, da de kræver få ingredienser. Det eneste, som er lidt krævende er, at de skal bages 2 timer i ovnen. Men hvis man alligevel går hjemme, så passer de jo egentlig bare sig selv, så det burde ikke være et problem. Du skal i hvert fald ikke være bange for, at de brænder på, da de kun bages ved 100 grader.

Vi har til denne opskrift brugt mørk chokolade, men du kan også sagtens bruge lys chokolade eller hvid chokolade. Det smager bare så godt at tilføje chokolade til sin marengs.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med rabarberskum

Marengs med chokolade

Dessert med marengs

Et andet tip er at servere disse marengs med chokolade som dessert. Anret dem på en tallerken med en god is eller flere forskellige slags is samt nogle friske bær. Det kunne være jordbær, hindbær og blåbær. Det er en virkelig nem og hurtig dessert.

Du kan også portionsanrette dem med flødeskum eller creme på toppen og så friske bær eller frisk frugt ovenpå. Der er så mange muligheder, så det er en god grundopskrift.

De skal opbevares i en lufttæt beholder og så kan de faktisk holde sig i op til 1 måned uden problemer. Så de kan sagtens laves i god tid.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar