Chokoladekage med karamelcreme

Chokoladekage med karamelcreme
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på chokoladekage med karamelcreme på toppen. En bradepandekage med chokolade, som er let at lave.

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 135 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g. kærnemælk
  • 1 stk. æg
  • 30 g. bagekakao
  • 115 g. vand
  • 120 g. smør
  • Karamelcreme

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 100 g. Dulce de leche
  • 50 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  2. I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
  3. I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
  4. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
  6. Rør til sidst æggeblandingen i.
  7. Smør en form på ca. 22 x 22 cm. eller en springform med 20 cm. i diameter. Du kan også beklæde den med bagepapir.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Hvis der er lidt ubagt dej på, så giv den lidt længere.
  10. Tag kagen ud og lad den køle af.
  11. Pisk nu fløde og dulce de leche til en cremet skum. Kom det i en sprøjtepose med en tyl.
  12. Hak nu chokolade.
  13. Lav små toppe af karamelskum på den afkølede kage og top med hakket chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladekage med karamelcreme

I dag får du opskriften på den her lækre og nemme chokoladekage med karamelcreme på toppen. Er du både chokoladetosset og vild med karamel, så er den her opskrift lige noget for dig. En skøn bradepandekage med chokolade, som uden tvivl vil falde i god jord hos både børn og voksne. Bunden består af en svampet chokoladekage, som på ingen måde bliver tør. Den har vi så toppet med en lækker karamelcreme, som er lavet på Dulce de leche og fløde. Vi er ikke sådan helt vildt pjattede med smørcremer, så derfor laver vi ofte vores topping med blandt andet fløde. Det giver en mere luftig og lækker creme, som matcher den tunge chokoladekage rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores chokoladekageopskrifter

Chokoladekage med karamelcreme

Chokoladekage med karamel

Det er en virkelig god og nem kage med karamel. Som sagt, så er vi sikre på, at den vil falde i god jord hos både store og små. Og især ved karamel-elskere! Kagen er desværre ikke fryseegnet, netop pga. at toppingen er lavet med flødeskum. Du kan i stedet blot fryse chokoladekagen ned og så lave en omgang frisk creme inden den skal serveres.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar