Chokoladekage med kirsebærmousse

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 10 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en lækker chokoladekage med kirsebærmousse på toppen. Server den om sommeren med friske bær på toppen og til jul med jule- og pebermynteslik på toppen.

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 300 g. sukker
  • 130 g. smør
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. bagekakao
  • 2 tsk. natron
  • 330 g. hvedemel
  • 5 dl. kærnemælk
  • Kirsebærmousse

  • 5 husblas
  • 4 dl. piskefløde
  • 200 g. kirsebærsauce
  • 100 g. sukker
  • 100 g. naturel flødeost
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker og natron. Rør rundt med et piskeris.
  4. Tilsæt hvedemel og kakaopulver og rør det hele godt sammen.
  5. Smør en form med lidt smør. Hæld dejen over i formen. Bages i ca. 35-40 min. Der kan stikkes en strikkepind, grillspyr eller andet tyndt ned i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis din pind kommer ud af kagen uden noget, så er kagen færdig.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Når den er kølet af, så skæres den evt. til, hvis den er til ujævn. Bunden placeres tilbage i springformen, evt. med kagefolie rundt i siderne. Hvis kagen ikke går helt ud til kanterne, så pres den forsigtigt ud.
  7. Læg husblas i blød i koldt vand til din kirsebærmousse.
  8. I én skål blandes flødeost, kirsebærsauce, vaniljesukker og sukker. Dette piskes sammen.
  9. I en anden skål piskes piskefløde til en let flødeskum.
  10. I en lille gryde blandes 1 spsk. citronsaft, det udblødte husblas samt 3 spsk. vand. Lad det koge op, indtil husblassen smelter.
  11. Tag gryden af varmen.
  12. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  13. Vend til sidst flødeskum i.
  14. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din chokoladekage i springformen.
  15. Herefter sættes kagen på køl i minimum 4-5 timer. Gerne natten over.
  16. Skær med en tynd kniv hele vejen rundt langs kagen. Fjern springform og evt. kagefolie, hvis du har brugt det.
  17. Pynt kagen, som du har lyst. Vi brugte hindbær, julestokke og små julechokolader.
Bedøm denne ret

Chokoladekage med kirsebærmousse

Nu det er jul, så skal I da også have opskriften på en lækker chokoladekage med kirsebærmousse. Men selvom den her kage er lavet som en julekage, så kunne vi også forestille os, at den ville være god som en sommerkage. Der er jo masser af friske kirsebær om sommeren, hvilket vi elsker.

Hvis man lige pynter kagen af med friske kirsebær og andre sommerbær på toppen, så er det også en god sommerkage såvel som julekage. Til jul kan man derimod pynte den med juleslik i form af de fine julemandsstokke med pebermyntesmag.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Chokoladekage med kirsebærmousse

Julekage til julefrokosten

Hvis du er kørt lidt fast i de samme julekager og juledesserter år efter år, så kan vi anbefale dig at prøve kræfter med denne. Indtil videre er den i hvert fald faldet i god jord hos de, som vi har serveret den for.

Chokoladekage går man aldrig galt i byen med og i kombination med kirsebærmoussen, så får det altså englene til at synge. Det er virkelig en lækker og smagfuld kombination!

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej. Nu har jeg kigget flere opskrifter igennem med kirsebær mousse, og der står man skal bruge Amarena-kirsebær sovs, men jeg er ikke super fan er den, så kan man bruge en anden? 🤔
    Mvh Thea

  2. Hej,
    Først vil jeg sige tak for en fantastisk side, har prøvet flere af kagerne af nu ☺️ Ok her til mit spørgsmål. Jeg er ikke fan af husblas har kun prøvet en gang før, men tænkte nu skulle det være. Meeeen min mousse er blevet rimelig grynet. Er det så mislykket og hvorfor 😱🤦🏼‍♀️

    1. Hej,

      Ja det kan godt lyde sådan. Husblas kan også være en svær størrelse. Det kan godt lyde som om, at du ikke har fået rørt det ordentligt ud inden det er blevet hældt sammen med den kolde mousse. Hvordan var konsistensen på moussen, da du lavede den? 😀

      Kh

  3. Hej
    Kan man lave en vegetarisk version uden husblas? Har I en idé om, hvordan konsistensen så bliver?
    På forhånd tak!

  4. Fantastisk inspiration til juledesserter, tak. Kan man lave Chokoladekage med kirsebærmousse dagen før? Mvh Christel

  5. Det ser lækkert ud! Kan man mon sprøjte moussen på med en sprøjtepose, hvis man fx vil bruge opskriften til en talkage? ☺️

  6. Hej,
    Kan kagen fryses? og så tages op dagen før man skal bruge den og lave moussen og sætte på køl?

Skriv en kommentar