Tilmeld nyhedsbrev

Chokoladeroulade med banan – bananroulade

Chokoladeroulade med banan - bananroulade

Chokoladeroulade med banan - bananroulade

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Den absolut bedste opskrift på en nem chokoladeroulade med bananer. Den er med creme, flødeskum, frisk banan og masser af chokolade. Hvis man ikke er til bananer, så kan man også sagtens udelade det eller erstatte med f.eks. jordbær eller hindbær. Du kan også lave denne roulade med hindbær.

Ingrediensliste

Dej

  • 4 4 æg
  • 270 g. sukker
  • 35 g. kartoffelmel
  • 90 g. hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 30 g. kakao

Creme

  • 1 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 3,5 dl. mælk
  • 1,5 dl. piskefløde

Andet

  • 1 dl. piskefløde
  • 3 bananer
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2. Pisk æg og sukker, så det bliver helt hvidt og skummende.
3. Sigt hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og kakaopulver i, og vend forsigtigt i, imens du rører med en dejskraber.
4. Smør dejen ud på et bagepapir på en bradepande, og bag den i 10 minutter.
5. Læg nu et stykke bagepapir på bordet, og drys det med lidt sukker.
6. Tag bunden ud af ovnen, og løft den over på bagepapiret med sukker (toppen nedad).
7. Læg et fugtigt viskestykke over i 2 minutter, så bagepapiret er lettere at fjerne.
8. Når bagepapiret er fjernet, damper bunden hurtigt af, og der smøres med creme, hvorefter bananer og chokoladen drysses på. Gem evt. lidt hakket chokolade til pynt.
9. Derefter rulles rouladen sammen og lægges over på et fad. Enderne skæres til. Der pyntes evt. med flødeskum, bananer og chokolade på toppen.
10. Sættes på køl inden servering.

Creme

1. Pisk brevet med kagecremspulver med sammen med mælk.
2. Pisk piskefløde til en fast flødeskum.
3. Bland halvdelen af fløden i din creme. Gem den anden halvdel til at pynte med.
4. Hak chokoladen groft.
5. Skær bananen i lange strimler eller i tynde skiver.

Servering

SKRIV HER

Bedøm denne ret

Chokoladeroulade med banan – bananroulade

En nem og hurtig opskrift på en lækker chokoladeroulade med banan, creme og flødeskum. Roulade er en af de kageopskrifter, som er hurtigst at lave fra start til slut, da bagetiden er kort sammenlignet med andre kager.

Denne bananroulade er super god, men du kan også sagtens bytte bananerne ud med jordbær, hindbær eller den slags frugt, som du foretrækker. Bananer er bare en rigtig god kombination med chokolade, vaniljecreme og fløde.

Pynt den flot med flødeskum og hakket chokolade på toppen og så har du hurtigt en lækker kage til eftermiddagskaffen eller når du skal have gæster. Roulade kan nemlig laves i god tid, så du har masser af tid til andre gøremål.

LÆS OGSÅ: Panna cotta med mango

Chokoladeroulade med banan - bananroulade

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven