Chokoladeroulade med banan – bananroulade

chokoladeroulade med banan

Chokoladeroulade med banan

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Den absolut bedste opskrift på en nem chokoladeroulade med banan. Den er med creme, flødeskum, frisk banan og masser af chokolade. Hvis man ikke er til bananer, så kan man også sagtens udelade det eller erstatte med f.eks. jordbær eller hindbær. Du kan også lave denne roulade med hindbær.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 3 æg
  • 250 g. sukker
  • 50 g. kartoffelmel
  • 30 g. kakao
  • 30 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Creme

  • 1 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 3,5 dl. mælk
  • 1,5 dl. piskefløde
  • Andet

  • 1 dl. piskefløde
  • 3 bananer
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Pisk æg og sukker, så det bliver helt hvidt og skummende.
  3. Vej hvedemel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver af.
  4. Sigt hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og kakaopulver i og vend forsigtigt i, imens du rører med en dejskraber.
  5. Smør dejen ud på et bagepapir på en bradepande og bag den i midten af ovnen i ca. 5-7 minutter.
  6. Imens den bager, så lægger du et stykke bagepapir på bordet, hvor du drysser sukker på.
  7. Tag bunden ud af ovnen, og løft den over på bagepapiret med sukker (toppen nedad).
  8. Læg et fugtigt viskestykke over i 2 minutter, så bagepapiret er lettere at fjerne.
  9. Lad bunden køle af.
  10. Fjern bagepapiret og smør med creme og fordel bananer og chokolade på bunden. Gem evt. lidt hakket chokolade til pynt.
  11. Derefter rulles rouladen sammen og lægges over på et fad. Enderne skæres til. Der pyntes evt. med flødeskum, bananer og chokolade på toppen.
  12. Sættes på køl inden servering.

Creme

1. Pisk brevet med kagecremespulver sammen med mælk.
2. Pisk piskefløde til en fast flødeskum.
3. Bland halvdelen af fløden i din creme. Gem den anden halvdel til at pynte med.
4. Hak chokoladen groft.
5. Skær bananen i lange strimler eller i tynde skiver.

Bedøm denne ret

Chokoladeroulade med banan – bananroulade

En nem og hurtig opskrift på en lækker chokoladeroulade med banan, creme og flødeskum. Roulade er en af de kageopskrifter, som er hurtigst at lave fra start til slut, da bagetiden er kort sammenlignet med andre kager.

Denne bananroulade er super god, men du kan også sagtens bytte bananerne ud med jordbær, hindbær eller den slags frugt, som du foretrækker. Bananer er bare en rigtig god kombination med chokolade, vaniljecreme og fløde.

Pynt den flot med flødeskum og hakket chokolade på toppen og så har du hurtigt en lækker kage til eftermiddagskaffen eller når du skal have gæster. Roulade kan nemlig laves i god tid, så du har masser af tid til andre gøremål.

LÆS OGSÅ: Panna cotta med mango

chokoladeroulade med banan chokoladeroulade med banan 2 chokoladeroulade med banan 3

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

  1. Hejsa Mummum,

    hvor stor bradepande brugte du?

    jeg har eller prøvet alm stor ovnbradepande og fylde den så godt jeg kan indtil man ikke kan se bundet 🙂 har jeg måske spredt den for meget ?
    min 5-7 efter har den ikke hævet som den burde den var så slank, har ellers fulgt opskrfiten.

    1. Hej Naya,

      Vores er ca. 30 x 36 cm. Det er desuden vigtigt, at du pisker æg og sukker godt og blot vender de resterende ingredienser i uden at slå luften ud af dejen (og uden at piske) 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag