Chokorug ala Lagkagehuset

Chokorug ala Lagkagehuset

Chokorug ala Lagkagehuset

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på chokorug ala dem som Lagkagehuset sælger. De er bare mega gode til madpakken eller som en sund snack. Vi bruger dog lidt snydetricks, da vi bruger en rugbrøds færdigblanding i stedet for at lave vores rugbrød, men de er stadig super gode og vigtigst af alt: Nemme at lave!

Ingrediensliste

  • 1 pakke færdigblanding til kernerugbrød
  • 100 g. 70% mørk chokolade
  • 1,5 dl. græskarkerner
  • 3 spsk. mørk sirup
  • 50 g. hakkede mandler

Fremgangsmåde

1. Bland Finax blandingen med 7 dl. vand og den pakke tørgær, som hører med (på pakken står der 7,5 dl. vand, men vi synes, at dejen blev lige i det tyndeste).
2. Bland herefter hakket chokolade, græskarkerner og mørk sirup i.
3. Lad dejen hæve tildækket i skålen i 1 time.
4. En bageplade med bagepapir gøres klar.
5. Herefter laves der små “klatter” af dej med to skeer, som placeres på bagepladen.
6. Herefter drysses de med hakkede mandler.
7. Bages ved 190 grader varmluft i cirka 30-35 min.
8. Afkøles på en bagerist.

Bedøm denne ret

Hver gang vi er på Lagkagehuset, så køber vi altid én af de lækre chokorug, som de har liggende i disken. Det er sådan en lille rugbrødsbolle med mørk chokolade, som er trillet i hakkede mandler og de smager bare så gode! Vi har endnu ikke begivet os ud i en helt hjemmelavet opskrift på dem og den her opskrift tager lidt snydetricks i brug, da vi bruger en færdigblanding på rugbrød.

Det er dog let at pifte en kedelig rugbrødsblanding op og lave den til lækre chokorug med chokolade. Så hvis du har lyst til at prøve at lave dine egne chokorug ala Lagkagehuset, så skal du prøve denne opskrift.

De er super gode til madpakken eller til eftermiddagssnack både til voksne og børn og så mætter de godt. 

Mangler du flere ideer til madpakken? Så kan vi anbefale dig at hoppe forbi vores opskrift på Pestosnurrer eller Vores store bløde pizzasnegle.

Kan man bruge andet end mørk chokolade?

Ja, du kan sagtens bruge andet end chokolade i rugbrødsbollerne. Du kan også bruge tørrede frugter såsom tranebær eller abrikos. Derudover kan du også bruge lys chokolade eller dine yndlings nødder.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hey
    Ved du om man kan bruge andre blandinger ( kan ikke lige finde hvor de har finax – har fundet en anden hvor man skal alm. gær ) …….?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag