Ciabattabrød Ciabattabrød Opskrift til 2468 stk. Opskrift til 2 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet ciabattabrød lavet helt uden røremaskine. Du kan lave ciabattabrød eller lækre ciabattaboller ud af dejen. Ingrediensliste 350 g. vand 3 g. gær 8 g. salt 430 g. manitobahvedemel Fremgangsmåde Rør gær ud i vandet. Tilsæt halvdelen af melet og rør det ud. Tilsæt salt og resten af melet. Dejen er mere flydende end en alm. dej, men det skal den være. Læg et stykke husholdningsfilm eller en overklippet plastikpose løst henover skålen. Lad den hæve 14-18 timer på køkkenbordet. Efter hævning Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Varm en bageplade op inde i ovnen. Drys godt med mel på bordet. Hæld dejen ud på bordet. Fold dejen indover sig selv 4-5 gange. Del dejen i 2 stykker. Form til aflange brød. Placer på et stykke bagepapir. Når ovnen er varm, så tages den varme bageplade ud og bagepapiret med brødene rykkes over på bladen. Bag brødene på anden nederste rille i ca. 25-30 minutter. Det skal have godt med farve på toppen, så man får en god, sprød skorpe. Tag brødene ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på hjemmelavet ciabattabrød eller ciabattaboller Opskrift på det lækreste ciabattabrød eller ciabattaboller. Det er virkelig en simpel og lækker opskrift, som giver det sprødeste brød. Bollerne består blot af vand, lidt gær, salt og mel. Nemmere bliver det ikke! Og man skal ikke engang bruge røremaskine til opskriften. Ciabattabrød er lækkert som sandwichbrød, som morgenboller eller blot med et lag smør ovenpå. Vi plejer at bage en stor portion og så fryse halvdelen ned. Så fryser vi det ned i skiver og putter det direkte fra frost og ned i brødristeren. Så kan man altid få lækkert, hjemmebagt brød. LÆS OGSÅ: Hjemmebagte durumflutes Ciabattaflutes Lav de lækreste ciabattaflutes ud af denne opskrift. Du får det lækreste og sprødeste brød, som smager helt fantastisk med et lag smør på. Sørg for at bage det godt. Det skal have en god mørk skorpe, så får du nemlig det bedste brød, som heller ikke bliver blødt udenpå efter bagning. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Åh, det lyder virkelig lækkert – og virkelig nemt! Mon man kan sætte dem til at hæve over natten, bage dem om morgenen og spise dem om aftenen, eller hvornår anbefaler I, at man sætter gang i processen? Kh! Svar
Hej Britta, Du kan sagtens bage dem om morgenen og så lune dem igen om aftenen. Det har vi prøvet og det fungerer super! Du kan også bage dem og så fryse dem ned 🙂 Kh Svar
Hej En utroligt dejligt og skøn opskrift på ciabattabrød. Jeg har lavet dem 2 gange men oplever at de er lidt klæge inden i. Første gang havde de bagt 25-30 min og farven var fin. De var ikke meget klæge, men man kunne fornemme at de var lidt fugtige. De smagte hellere ikke som om, de ikke var bagt færdige. Anden gang fik de ca 35 min og havde en skøn farve – hel perfekt farve, efter min smag. Men igen lidt fugtige inden i. tror du at jeg skal prøve at skrue ned for min temp. og lade den bage længere. Hvis de havde fået længerer tid efter 2. gang er jeg bange for at de vil blive brændte. De var kolde da jeg skar dem over. Mvh Henriette Svar
Hej Henriette, Prøv at skrue lidt ned for ovnen ja. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer præcis som vores 🙂 Kh Svar
Lækkert! Det må jeg prøve. Kan det være rigtigt, at der kun skal 3 gram gær i dejen, som beskrevet i opskriften, eller er det en fejl? Svar
Kan man komme lidt mere gær i, og dermed forkorte hævetiden, uden det ændrer på smag og konsistens? Svar
Hej, Vi synes de bliver bedst af at få lov til at hæve det de skal med den mængde gær. Du kan godt forsøge dig med lidt mere og så skære lidt af hævetiden, vi vil dog ikke garantere, at det ikke ændrer på noget 🙂 Kh Svar
Hej.. De lyder så lækre, så de skal bestemt prøves. Kan jeg bytte de 3 gr. gær ud med ca. 150 gr. surdej og så lade den koldhæve, som jeg vil bage surdejsboller? Kh Joan Svar
Hej Karla, Det lyder som om, at hævningen er punkteret. Hvordan var dejen, inden de blev formet? 🙂 Kh Svar
Hejsa. Nu har jeg prøvet at bage dem to gange. Men min dej klapper sammen under hævningen. Hvordan kan det være. Hvad gør jeg galt? Mvh Diana Svar
Hej Diana, Du bruger kun 3 g. gær ik? Og under hævning, er det under første hævning eller? De skal ikke pensles med noget, så der burde de ikke falde sammen 🙂 Kh Svar
Ja jeg måler 3 gram gær af og det er så når det hæver i skålen at det er klappet sammen. Så når jeg skal til at have dejen ud af skålen er den helt flad. Svar
Hej, Hvor står dejen? Måske det er et for varmt sted. Prøv at sætte den et lidt mere køligt sted. Hvordan bliver de, når det bages? Kh Svar