Confiteret hvidløg

Confiteret hvidløg
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på confiteret hvidløg, som kan bruges på brød, til dressinger, hvidløgssmør, marinader og meget mere. Lav dem nemt selv.

Ingrediensliste

  • 6 hele hvidløg
  • 2 dl. olivenolie
  • 4 stilke frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
  2. Pil hvidløgene og placer de pillede fed i et ovnfast fad.
  3. Hæld olivenolie udover (se mængden som vejledende, da det afhænger lidt af størrelsen på dit ovnfaste fad). Fedene skal være helt dækket af olie.
  4. Fordel et par kviste af frisk timian.
  5. Bag hvidløgene i midten af ovnen i ca. 1 time.
  6. Tag fadet ud af ovnen og lad dem køle af. De kan nydes lune, men er også gode, når de er kølet helt af.
  7. Kom dem over i en beholder og hæld olie ved, så det dækker og sæt låg på. Opbevar dem på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på confiteret hvidløg

Confiteret hvidløg løfter lige hvidløg til et helt andet niveau. Hvidløgene bages i ovnen i olie sammen med friske krydderurter og så får de en helt anden, intens og dyb smag. Det smager skønt i marinader, dressinger, på brød, i hvidløgssmør og meget mere. I forhold til almindelige friske hvidløg, så får de en sødere og mere mild smag. Og så er det simpelthen bare så nemt at lave! Det mest tidskrævende ved det er at pille selve fedene, men når først man er inde i rytmen, så går det faktisk også hurtigt nok.

Prøv at riste en skive godt brød og smør confiteret hvidløg derpå. Top med noget godt pålæg eller nyd det bare, som det er. Det smager så godt og vi er sikre på, at du også vil blive vild med det. Især hvis du elsker alt med hvidløg! Så er det lige noget for dig.

LÆS OGSÅ: Se ideer til tapas her

Confiteret hvidløg

Confiterede hvidløg

Confiterede hvidløg består som sagt af hvidløgsfed, som confiteres i olie. Når man confiteret noget, så tilbereder eller konserverer noget. Det er en tilberedningsmetode som ofte er kendt i forbindelse med kylling og and. Prøv blandt andet vores opskrift på confiteret and, som giver dig den møreste and. Her konfiterer vi hvidløg og det bliver de i den grad ikke dårligere af.

Vi serverer også gerne det til tapas, hvor man selv sidder og samler og nipser til maden. Det er det hyggeligste måltid, hvor de her konfiterede hvidløg uden tvivl vil udgøre det perfekte tilbehør.

Hvor lang tid kan confiteret hvidløg holde sig?

De kan holde sig i 1-2 måneder på køl. Olien sætter sig nok som et resultat af kulden, men du kan tage dem ud lidt før de skal bruges, så olien varmes op igen.

Confiteret hvidløg

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar