Cosmopolitan

Cosmopolitan
Opskrift til person Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Cosmopolitan. Den lækre drink, som er kendt fra Sex and the City og som er lavet på vodka, cointreau og tranebær.

Ingrediensliste

  • 2 cl. Cointreau
  • 3 cl. vodka
  • 4 cl. tranebærjuice
  • 3 stk. isterninger
  • 0,5 stk. økologisk lime

Fremgangsmåde

  1. Put Cointreau, vodka, tranebærjuice, isterninger og lidt frisk limesaft i en shaker og ryst det hele godt sammen.
  2. Smag evt. til med mere limesaft. Hvis du foretrækker drinken mere mild, så tilsæt lidt mere tranebærjuice. Det er altid en smagssag, hvor stærk en drink man ønsker.
  3. Hæld den op i et glas og pynt evt. med frisk lime på kanten.
  4. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på cosmopolitan

Har du set Sex and the City, så er der ingen tvivl om, at du helt sikkert kender drinken Cosmopolitan. Det er nemlig Carries signaturdrink i serien og den består Cointreau, vodka samt tranebærjuice. Det er en drink, som ikke er alt for sød i det, hvilket vi godt kan lide. Cosmopolitan er en perfekt cocktail til når du skal forkæle veninderne med noget lækkert at drikke.

Samtidig er det en virkelig smuk drink med en dyb pink farve, som man kan pynte af med frisk lime. Det er i hvert fald en cocktail, som vi har fået mange komplimenter for, når vi har serveret den, da den er så fin.

LÆS OGSÅ: Dark ‘n’ Stormy

Cosmopolitan

Drink med vodka og cointreau

Denne drink er lavet med både vodka og cointreau. Cointreau har sådan en frisk og aromatisk smag, da den er lavet på appelsiner. Igen, så gør det, at drinken ikke bliver alt for sød. Hvis du synes, at drinken mangler lidt sødme, så kan du sagtens tilføje lidt sukkersirup eller vaniljesirup til drinken. Hvis man lige er ved at lære at drikke drinks, som ikke er alt for søde, så er det fint som en overgang at bruge lidt sødme i drinken.

Kan jeg bruge andet end tranebærsaft?
Altså det er jo kendetegnet ved en Cosmopolitan, at der bruges tranebærsaft. Er du ikke så meget til det, så kan du dog godt bytte det ud og lave en White Cosmopolitan i stedet. Så bytter du tranebærsaft ud med hyldeblomstsaft og bytter Cointreau ud med champagne. Det er også en rigtig lækker cocktail.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar