Tilmeld nyhedsbrev

Cremet risotto med kyllingebryst svøbt i serranoskinke

Cremet risotto med kyllingebryst svøbt i serranoskinke

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en cremet risotto med kylling bagt i ovnen med serranoskinke. Risotto er lækker aftensmad, som kræver få ingredienser og det er en af de retter, som fungerer godt både til hverdag og i weekenden.

Ingrediensliste

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 155 g. risottoris
  • 5 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dl. hvidvin
  • 150 g. champignon
  • 40 g. parmesan
  • 25 g. smør
  • 450 g. kyllingebryst
  • 4 skiver serranoskinke
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Ovnen tændes på 200 grader varmluft. Kylling renses og svøbes i serranoskinke.
2. Læg kyllingebryst i et ovnfast fad eller på en bageplade og bag i ovnen i ca. 25-30 min.
3. Imens laves din risotto.  Løg og hvidløg snittes fint. Champignon renses og skæres i mindre stykker.
4. I en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg, som svitses et par min.
5. Tilsæt champignon og svits yderligere et par minutter.
6. Nu tilsættes risottoris, gør det godt rundt, så de kan trække god smag fra løg, hvidløg og champignon.
7. Tilsæt hvidvin og lad det simre, indtil alkoholen er fordampet. Rør i gryden. Kog vand og opløs bouillonterningen deri.
8. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillonvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet.
9. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet.
10. Tag din risotto af varmen og server med de bagte kyllingefileter.
11. Riv evt. lidt ekstra parmesan på toppen.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på en af vores bedste opskrifter på hjemmelavet, cremet risotto. Den er serveret med kylling svøbt i serranoskinke og det er den perfekte fredagsmad eller weekendmad.

Vi er kæmpe fans af risotto. Det er italiensk mad, når det er bedst. Det er også en af de italienske retter, som med simple ingredienser forvandler sig til en kæmpe smagseksplosion, da den både har tekstur og er cremet.

Det er så god en aftensmad og vi laver den ofte i weekenden, når vi ikke har ideer til opskrifter. Så er den nemlig altid en sikker vinder. Server den med en god parmesanost og så vil du næsten tro, at du sidder på en hyggelig restaurant i Italien.

Skriv en kommentar