Crispy chicken med asiatisk sauce

crispy chicken med asiatisk sauce
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Lækker hverdagsret med sprød crispy chicken med ris og stærk asiatisk sauce toppet med frisk forårsløg og koriander.

Ingrediensliste

  • Crispy chicken

  • 350 g. kyllingebryst
  • 1 stk. æg
  • 30 g. pankorasp
  • salt/peber
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Asiatisk sauce

  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 spsk. sukker
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • salt
  • Tilbehør

  • 160 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Sæt ris til at koge efter anvisningen på pakken.
  2. Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter.
  3. Find to skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber.
  4. Vend nu først kyllingebryst i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges.
  5. Nu skal saucen laves. Hak hvidløg og ingefær fint. Opvarm en gryde med lidt olie og svits det af.
  6. Tilsæt rød karry pasta og derefter grofthakket peberfrugt. Svits kort.
  7. Tilsæt nu kokosmælk og smag til med salt og sukker. Lad det simre ved middel varme i 5-10 minutter, så saucen tykner.
  8. Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse.
  9. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens.
  10. Varm en pande op godt med olie. Der skal være ca. 1 cm. olie på panden. Steg kylling på panden i cirka 3 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen.
  11. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt, så noget af fedtet kan få lov at dryppe af.
  12. Anret med ris og sauce toppet med  crispy chicken.
Bedøm denne ret

Opskrift på crispy chicken med asiatisk sauce

Her får I opskriften på crispy chicken med ris og asiatisk sauce, da I jo var så vilde med vores opskrift på Crispy chicken med indisk sauce. Vi har derfor nu lavet denne nye variant med en thai sauce lavet på rød karry. Det er en super god ret, hvor den sprøde kylling gør det godt til den stærke sauce. Vi har toppet med friske forårsløg og lime for at give den endnu et asiatisk twist.

Det er en god hverdagsret med pankopaneret kylling. En børnevenlig ret, som vores børn også elsker. Især det sprøde kyllingebryst. Det er altid en sikker vinder, når det kommer til børn. Nærmest som én stor nugget. Selve saucen er lavet med inspiration fra det asiatiske køkken, men er samtidig også børnevenlig. Man kan nemlig blot vælge en karrypasta, som ikke er alt for stærk.

Asiatisk paneret kylling

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi virkelig elsker crispy chicken. Derfor har vi også en del retter efterhånden, som indeholder den lækre sprøde kylling. Det er bare en super nem måde at gøre kylling mere spændende på.

Denne ret er ingen undtagelse. Den sprøde kylling kombineret med den smagfulde og stærke sauce er bare helt perfekt. Vi har brugt peberfrugt i selve saucen, men du kan også sagtens tilføje andre grøntsager, hvis du gerne vil have mere grønt ind.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Super lækker opskrift, et kæmpe hit hjemme hos os. Jeg er selv en pige på fjorten år der elsker at lave mad, og selv jeg kan lave den! Super nemt og lækkert☺️

    1. Hej Lisbet,

      Det kan det godt, men det mister en del af sprødheden. Det er helt klart bedst, hvis det laves lige inden servering 🙂

      Kh

Skriv en kommentar