Crispy chicken med indisk sauce Crispy chicken med indisk sauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sprød paneret crispy chicken med en smagfuld indisk sauce. Server med kogte ris, indiske naanbrød og en klat creme fraiche. Ingrediensliste Crispy chicken 450 g. kyllingebryst 1 stk. æg 30 g. pankorasp salt/peber 1 dl. raps- eller solsikkeolie Indisk sauce 1 stk. løg 3 fed hvidløg 1 tsk. karry 2 tsk. garam masala 2 tsk. tomatpure 0,5 stk. hønsebouillonterning 400 ml. kokosmælk Tilbehør 160 g. ris 2 stk. naanbrød Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Crispy chicken Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter. Find to skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber. Vend nu først kyllingebryst i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges. Varm en pande op godt med olie. Der skal være ca. 1 cm. olie på panden. Steg dem på panden i cirka 3 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt, så noget af fedtet kan få lov at dryppe af. Sauce Hak løg og hvidløg fint. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg. Tilsæt herefter smuldret hønsebouillonterning og kokosmælk. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens. Server saucen sammen med crispy chicken og kogte ris. Bedøm denne ret Lås skærm i samarbejde med PriceRunner Opskrift på Crispy chicken med indisk sauce Her får du opskriften på en lækker ret med crispy chicken og indisk sauce. Sprød, paneret kylling med den bedste smagfulde sovs! Server med naanbrød, lidt frisk persille eller koriander og evt. en klat creme fraiche. Det er blevet en aftensmadsfavorit herhjemme. Det er nemlig smagfuld og nem aftensmad. Har du prøvet at lave crispy chicken? Hvis ikke, så er det på tide! Det smager så lækkert. Og hvis man bruger pankorasp i stedet for alm. rasp, så bliver det bare ekstra sprødt og godt. Hermed ikke sagt, at du ikke kan bruge almindelig rasp. Det kan man nemlig sagtens. LÆS OGSÅ: Crispy chicken med gulerodsfritter Opskrift på crispy chicken Når du først har prøvet den her opskrift på crispy chicken én gang, så kommer du til at lave den mange gange i fremtiden – det lover vi! Det er en af vores absolut hverdagsretter eller når den skal stå på god og nem fredagsmad. Selvom det lyder som en større proces at skulle lave, så er det super nemt. Man skal bare sørge for at stege det i nok olie, så de ikke brænder fast på panden. Og ja, som vi allerede har nævnt – brug pankorasp! Det gør en KÆMPE forskel. Opskrifter på Indisk mad Selvom den her ret måske ikke er traditionel indisk mad, så har det de indiske toner. En lækker sauce med garam masala, som betyder: garam = varme, masala = krydderier. Varme krydderier. Og det er jo egentlig det, som indisk mad er. Et varmt måltid med varme krydderier, hvor der er fuld fart på smag. Det er i hvert fald en lækker form for indisk kylling. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Maria Vi køber det i Normal, Tiger eller Søstrene Grene, hvor man kan få et stort brev for 10 kr. 🙂 Knus Svar
Hej Ida Det bliver paneret i æg og rasp 🙂 Og så steger vi i enten raps- eller solsikkeolie. Knus Svar
Jeg lavede den opskrift igår. Dog blev sovsen aldrig tyk, og den var lidt mere som en tynd suppe. Men ellers smagte det godt 🙂 Svar
Det gjorde jeg også – rigtig længe faktisk. Til sidst blev vi utålmodige og spiste den, som den var 🙂 Svar
Nej, jeg brugte helt almindelig. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke udover jeg brugte tandora masala i stedet for garam masala. Men jeg tvivler på det er det, som har gjort forskellen. Men pyt. Det vigtigste er jo, at retten smagte godt, og det gjorde den! Jeg må forsøge mig igen en anden gang 🙂
Åhh ja okay! Så tænker jeg umiddelbart det er fordi, at den ikke har simret længe nok. Men ja, håber I vil prøve den igen. Ellers kan I altid jævne den med lidt jævning, hvis det er 😀 Kh
Waaaouw en aftensmad vi fik i dag. Lækker lækker opskrift pigerne! Elsker jeres side og opskrifter. Tak for jer! Svar
Hej Julie, Du kan sagtens tilføje gulerødder, squash, aubergine, sukkerærter, bønner, peberfrugt eller hvad du ellers har lyst til! 😀 Kh Svar
Hej Marianne, Ja, det kan du godt. Men kyllingen bliver knap så saftigt og sprødt af en tur i ovnen. Hvis ud steger det i ovnen vil du anbefale lige at putte lidt olie over hvert bryst, så det bliver lidt sprødt 🙂 Kh Svar
Hej, Herhjemme nyder vi mange af jeres opskrifter? Jeg ville rigtig gerne prøve denne, men kan ikke tåle kokos. Ville man kunne lave med lidt vand og skyr måske??♀️ eller andet i den stil. Hilsen Natasja Svar
Hej Nu har jeg ikke prøvet at friture stege noget før. Er der noget man skal være særligt opmærksom på nå kyllingerne skal lave, fx. At det sprøjter meget, tips for at det ikke antænder som jeg har hørt kan ske ved friture stegning? Svar
Hej Lars, Undgå at der kommer varm i den varme olie. Det sprøjter ikke. Vi har dog aldrig problemer, da vi blot bruger en pande, som vi fylder op med 1-2 cm. olie. Så er det nemt at styre 🙂 Kh Svar
Vi har 2 børn som, hvis de selv kunne vælge, helst ville spise pasta med ketchup hver dag ?? De har lige spist denne lækre ret med glæde ? vi var alle vilde med den. Krydret og cremet uden at være for stærk. Helt perfekt ?? Svar
Hej Stine, Ej hvor skønt at høre! Så fedt – dejligt det faldt i god jord. Det er også en stor favorit herhjemme. Kh Svar
Hej med jer Er det ikke en fejl at der står i opskriften at der skal 1 dl olie i saucen? Der står 2 spsk i fremgangsmåde. Bare så I kan rette det. Tak for dejlige opskrifter!!! Kh Stina Svar
Hej Stina, Nej olien skal bruges til at stege kyllingen i, men kan godt se, at det måske står lidt utydeligt. 🙂 KH Svar
Jeg lavede det i dag, og det smagte dejligt. Dog savnede jeg nogle grøntsager til. Nogle du kan anbefale. Jeg tænkte selv på broccoli. Svar
Hej Trine, Du kan tilføje lidt grønt i saucen eller servere det ved siden af. I selve saucen er det lækkert med grønne bønner, peberfrugt, gulerødder og ja broccoli er også godt. Ellers kan du snitte lidt grønt ved siden af 🙂 Kh Svar
Hej, Det er desværre bedst, når det er helt nylavet. Det vil ikke være sprødt til madpakken, men det smager sikkert godt alligevel 🙂 Kh Svar
Hej, det ser helt vildt lækkert ud! Overvejer at lave det til aftensmad men behøver man at bruge garam masala i maden? Hvor kan man købe det? Svar
Hej Lotte, Ja, det er det som giver det meste smag til saucen. Det kan købes i alle større supermarkeder. Ofte har de det i mærket Santa Maria. Ellers kan man også købe en stor pose i Tiger, Søstrene Grene eller Bilka 🙂 Kh Svar
Den sovs der er en af de bedste jeg har smagt! Og den smager mindst lige så godt dagen efter, sammen med ris og lidt kogt pulled chicken! Tak for lækker opskrift! Svar
Hej Helle, Det kommer meget an på om der er børn i blandt. Vi stræber efter, at vores opskrifter skal kunne mætte alle. Eksempelvis hvis det var 4 voksne mænd, der skulle spise. Håber det giver mening 🙂 Jeg er sikker på, at du har en idé om hvor meget kød du eller din familie normalvis skal bruge for at mætte og så bruger du bare den mængde. God weeekend! Kh Svar
Hej. Jeg har forsøgt at fristurestege kylling før, hvor det enten er blevet tørt eller for brændt. Hvilken temperatur skal olien have? Svar
Er der nogen tips til hvordan man opbevare kyllingen så den holder sig sprød, hvis man ikke spiser det hele på én gang? Svar
Hej, Nej desværre ikke. Den vil blive lidt blød, men du kan varme den op igen ved at stege i olie igen, så bliver den lidt mere sprød 🙂 Kh Svar
Hej mummum! Vi er to mødre, Lotte og Marianne, som gerne vil forkæle vores to små engler, Leopold og Susan, her senere i morgen 🤪 Hvor lang tid skal saucen koge før den ikke sprøjter mere, da vi har haft nogle problemer med der et par gange😝 Kh Svar
Hej, Før den ikke sprøjter mere? Er ikke helt med. Vi oplever ikke, at den “sprøjter”. Er det mon ikke bare fordi, at den koges ved for høj varme så? Skru evt. lidt ned og lad den småkoge til den tykner <3 Kh Svar