Dadelkage

Dadelkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en sundere dadelkage med mandler, kakao og appelsinjuice. Et sundt alternativ til en klassisk chokoladekage.

Ingrediensliste

  • 400 g. dadler
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 2 spsk. appelsinjuice
  • 150 g. mandler
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 30 g. bagekakao
  • 1 stk. banan
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 5 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 160 grader alm. ovn.
  2. Udsten dadlerne. Dette gøres nemt ved at åbne dadlerne med hænderne. Så kan man nemt fjerne stenen.
  3. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du har den ønskede konsistens. Du kan både lave den rustik og fin i konsistensen. Det er en smagssag.
  4. Kom bagepapir i en Ø20 cm springform og hæld dejen i.
  5. Bages i cirka 40 minutter.
  6. Lad kagen afkøle helt og server evt. med en kugle vaniljeis eller bare som den er.
Bedøm denne ret

Opskrift på dadelkage

Dadelkage er en nem kage at lave og er et lækkert sundere alternativ til de ellers klassiske kager. Du kan nemt lave din dadelkage med en rustik tekstur, så der stadig er små stykker mandler i. Er du mere til en ensartet kagemasse, så kør ingredienserne i længere tid i foodprocessoren. Indtil det hele er blandet godt sammen. Ønsker du en dadelkage uden sukker, for at prøve med et lidt sundere alternativ, så er denne kage lige noget for dig. For at give sødme til kagen er der bløde dadler og banan i. Begge ingredienser er gode til at give en naturlig sødme og mætte den søde trang. Vi kan derfor nemt anbefale dig at prøve en dadelkage med banan og se om du bliver ligeså glad for den, som vi er.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på sundere kager

Dadelkage

Sund kage med dadler

Vi elsker når det er nemt at lave lækre retter, og derfor er denne dadelkage opskrift lige til. Du skal egentlig bare have stenene fjernet fra dadlerne og herfra blendes alle ingredienser i foodprocessoren og køres til du har din ønsket konsistens. Kagen skal have lov at køle en smule af inden servering, og kan sagens holde sig til dagen efter.

Hvad kan dadler ellers bruges til?

Dadler kan bruges til mange forskellige retter. De er oftes kendt som en erstatning for sukker eller karamel i sundere alternativer som for eksempel sund frugttærte, hvor sukkeret er erstattet af dadler. Vores müslibarer med dadler er også perfekte til at tage med, når den lille sult melder sig. Er du mere på udgik efter måder at bruge dadler i aftensmaden på, så har vi en skøn grønkålssalat med dadler, som nemt lige pifter julebordet op med en sprød salat.

Hvis du har prøvet tapas på en ferie i Spanien, har du med garanti også smagt dadler med bacon. De er så nemme at lave og kan nemt laves til en hyggesnack på en lun sommeraften, som tilbehør til aftensmaden eller hvis du vil forsøge dig med dit eget tapasbord. Du finder alle vores opskrifter med dadler lige HER.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar