Daim lagkage med banan

daim lagkage med banan
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Daim lagkage med banan. Den består af lyse lagkagebunde, creme, bananer, fløde, daim og chokolade.

Ingrediensliste

  • Bunde

  • 4 æg
  • 190 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 80 g. hvedemel
  • 50 g. kartoffelmel
  • Creme

  • 4 stk. æggeblomme
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. sukker
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Andet

  • 3 stk. banan
  • 5 dl. piskefløde
  • 100 g. Daim
  • 50 g. mørk chokolade
  • 50 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
  2. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
  3. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  6. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof.
  7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  8. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
  10. Når kagen er kølet af, så deles den i 3 bunde.

Creme

  1. Imens bundene bager, så kan du lave kagecremen.
  2. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i.
  3. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned på cremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
  4. Pisk de 2 dl. piskefløde til flødeskum. Bland fløden med den kolde kagecreme. Dette er cremen til din lagkage.

Samling

  1. Fordel halvdelen af cremen på bunden.
  2. Skær dine bananer i skiver. Fordel halvdelen af skiverne rundt på hele bunden).
  3. Hak Daim og chokolade groft. Fordel ovenpå bananerne. Læg en bund ovenpå.
  4. Gentag samme procedure igen.
  5. Slut af med at lægge toppen af lagkagebunden ovenpå.
  6. Hvis du først skal bruge kagen dagen efter, så pakkes den ind i husholdningsfilm og sættes på køl, indtil dagen efter.
  7. Pisk piskefløde til flødeskum.
  8. Smør først et tyndt lag på toppen af lagkagen. Put resten af fløden i en sprøjtepose.
  9. Sprøjt fløden op langs siderne af lagkagen.
  10. Pynt med det resterende chokolade og Daim på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på daim lagkage med banan

En lækker daim lagkage med banan, creme og flødeskum. Så bliver altså næsten ikke bedre, hvis du mangler en god kage til fødselsdagsfejringen! Den her lagkage er én af vores absolutte yndlings lagkager. Dét at bruge Daim chokolade i lagkager er også helt genialt, da det både giver god smag og også noget sprødt, der knaser, hvilket er super lækkert.

Den består af lyse lagkagebunde, som er lagt sammen med vaniljecreme, skiver af banan og hakket daim. Til slut er den pyntet med flødeskum på siderne og så masser af hakket Daim og chokolade på toppen. Du kan også sagtens pynte den af med en masse lækre sommerbær på toppen.

LÆS OGSÅ: Hindbærsnitter

daim lagkage med banan

Lagkage med banan og chokolade

Man går aldrig galt i byen med en lagkage med banan. Det er en rigtig børnevenlig lagkage. Vi har i hvert fald stort set aldrig oplevet, at børn ikke har kunne lide sådan en lagkage. Læg også gerne lagkagen sammen dagen før, så du blot skal pynte den med fløde og chokolade på dagen. En lagkage bliver nemlig kun bedre af at blive lagt sammen dagen før, så den rigtig kan få lov til at sætte sig.

Kan jeg bruge andet end bananer?
Ja, du kan selvfølgelig sagtens udskifte bananer med andre frugter. Det kunne være med bær som hindbær, blåbær eller jordbær. Det er bare altid lækkert med frugt og bær i lagkager, da det lige bryder det søde fra creme og bunde.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar