Daim roulade Daim roulade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en Daim roulade med creme, frisk frugt og glasur. En overdådig Daimroulade, som er perfekt til fødselsdage og andre fejringer. Ingrediensliste Rouladebund 3 stk. æg 130 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 130 g. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 1 tsk. bagepulver Fyld 1 brev pulver til kagecreme 5 dl. mælk 1 dl. piskefløde 2 stk. banan 200 g. jordbær 2 stk. Daim Glasur og pynt 2 spsk. bagekakao 150 g. flormelis 2 spsk. vand 1 stk. Daim 1 håndfuld jordbær Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af. Imens den køler af, så gøres fyldet klar. Pulver til kagecreme piskes med mælk. Sæt på køl, så den lige kan sætte sig. Pisk fløde til en blød flødeskum. Når kagecremen har sat sig, så piskes den let op med en ske og flødeskum vendes i. Skær banan og jordbær i skiver. Hak Daim groft. Fordel cremen på din afkølede rouladebund. Fordel banan, jordbær og Daim på bunden. Rul den sammen på den lange led. Skær evt. enderne af. Kom den op på et fad (brug evt. bagepapiret til at løfte den over). Rør glasur sammen af flormelis, kakaopulver og varmt vand. Hvis glasuren er for tyk, så tilsætter du bare lidt vand, indtil den har en fin konsistens. Hvis den er for tynd, så tilsæt lidt ekstra flormelis. Fordel glasuren på toppen af rouladen. Pynt med mere Daim og halve jordbær. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på daim roulade En vanvittig lækker og nem Daim roulade med creme, banan, jordbær og selvfølgelig masser af Daim chokolade. Roulader er geniale, da de er nemme og hurtige at bage. Selve bunden kan bikses sammen på under 20 minutter og så kan den jo fyldes med præcis det man har lyst til. Den her har vi fyldt med kagecreme, skiver af jordbær og banan samt finthakket Daim. Den er toppet med en omgang mørk chokoladeglasur, mere Daim og friske jordbær. Man kan godt kalde det lidt for sådan en lagkage-roulade, fordi vi føler, at det er en fortolkning af en traditionel lagkage. Den er genial at servere til eftermiddagskaffen eller til fødselsdagsfejringer. Jeg serverede den til fødselsdag og den var et kæmpe hit blandt gæsterne. Når den fyldes med alle de lækre sager, så får du desuden en kæmpe roulade, hvilket jo heller ikke er helt dårligt. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre roulader her Roulade med Daimchokolade Det her er vores fortolkning af en roulade med Daim chokolade. Man kan også godt bruge almindelig chokolade, men vi elsker den smag og knas, som Daim giver. I hvert fald sammenlignet med almindelig chokolade. Daim chokolade kombineret med en blød og luftig rouladebund, en lækker creme og frisk frugt er altså ikke en hel dum kombination. Vi kan kun anbefale dig at prøve den. Især hvis du, ligesom os, elsker kager med creme. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.