Hindbærsnitter Hindbærsnitter Opskrift til 20406080 stk. Opskrift til 40 stk. Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på klassiske og lækre hindbærsnitter med sprøde mørdejsbunde, hindbærsyltetøj, glasur og krymmel. Hvis man vil lave en anden slags snitte, eksempelvis solbærsnitte, så bytter man bare syltetøjet ud med solbærmarmelade. Pak dem godt ned i en lufttæt beholder eller i en småkagedåse, så kan de holde 3-4 dage ved stuetemperatur. Ingrediensliste Mørdejskiks 210 g. flormelis 630 g. hvedemel 4 tsk. vaniljesukker 0,5 tsk. salt 1,5 dl. vand 400 g. smør Andet 450 g. hindbærmarmelade 300 g. flormelis 3 spsk. vand 10 g. frysetørret hindbær Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Bland flormelis, hvedemel, vaniljesukker og salt i en skål. Skær smørret i tern og tilsæt det sammen med vand i skålen. Ælt nu dejen med dine fingre til du får en ensartet dej. Jo mere varme dejen får fra dine hænder, jo mere samler den sig. Form dejen som to pølser med en diameter på den størrelse, som du ønsker hindbærsnitterne. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 1 time. Tag dejen ud af køleskabet og gør to bageplader klar med bagepapir. Skær nu pølserne i cirka 3-4 mm. tykke skiver og læg dem på bagepladerne. Opvarm ovnen på 200 grader varmluft og bag dem i 8-10 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist. Når de er afkølet putter du en teskefuld syltetøj i mellem to småkager og presser dem sammen. Rør nu din glasur af flormelis og kogende vand. Læg en halv teskefuld på hver kage og drys med frysetørret hindbær eller krymmel. Pak dem ned i en lufttæt beholder. Sæt dem evt. på køl, så holder de længere. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hindbærsnitter Her får du en super nem opskrift på sprøde og lækre hindbærsnitter. De er lavet med sprød mørdej, hindbærmarmelade og lyserød glasur. Sådan en hjemmelavet hindbærsnitte er altså skøn til kaffen eller som en del af et større kagebord. Du kan pynte dem præcis, som du vil. Vi har toppet dem med lyserød glasur samt frysetørrede hindbær. Du kan også lave dem helt klassiske med hvid glasur og tivolikrymmel. LÆS OGSÅ: Romkugler Hjemmelavet hindbærsnitter Det er super nemt at lave hjemmelavede hindbærsnitter. Selve bundene kan også bages på forhånd og opbevares i en småkagedåse. Så kan du herefter lægge dem sammen med syltetøj og pynte med glasur. Du kan også samle dem helt (uden glasur) og så opbevare dem i en kagedåse. Kage til kaffen Hvis du mangler en god kage til kaffen, så er hindbærsnitter altid en klassiker. Hvis du mangler inspiration til andre lækre kager til kaffen, så kan du også bage napoleonshatte. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Hanne Det kan de godt, men de er ikke lige så sprøde, når de tages op igen 🙂 Alternativt kan du bage selve bundene og opbevare dem i en kagedåse og så lægge dem sammen med marmelade, når de skal bruges. Knus Svar
Hvis jeg bager bundene og ikke lægger dem sammen men bare opbevare dem i en lufttæt beholder hvor længe kan de så holde sige sprøde ? Svar
Nemme og sindssygt lækre hindbærsnitter 🙂 Jeg brugte Fri Plantemargarine fra Coop i stedet for smør og tilsatte derfor kun halvdelen, da teksturen på plantemargarinen er meget vandet. De blev stadig fuldstændig fantastiske! Blot et lille tip, hvis nogle prøver at reducere fedt- og/eller kaloriemængden… Svar
Hejsa Jeg har et problem med at når jeg bruger glasset til at forme mine småkager, så skrumper de sig sammen, hvor jeg så prøver at presse dem ud igen ved brug af mine fingre. Problemet er bare at de bliver så grimme ift jeres – de er nemlig alle i forskellige størrelser og ikke så runde. Hvad gøre jeg forkert 🙁 Svar
Hej, Prøv at rulle ud i lidt mere mel og når du ruller dejen ud, så lad kagerullen “gøre arbejdet”, så man ikke strækker dejen for meget. Kh Svar
Hejsa De er super lækre, men jeg er bare meget i tvivl om hvor tynde de skal være. Hvor tyndt ruller du dejen ud ? Vh Tine Svar
Hej, jeg er netop igang med at bage dem. Vil lave dem til min søns barnedåb.. Er det muligt at fryse dejen ned og lave dem dagen før, eller vil det være bedst at bage dem 2-3 dage før og så bare komme marmelade i på dagen? På forhånd tak! Svar
Hej Lykke, Vi vil anbefale at lave småkagerne nogle dage før og opbevare dem i en lufttæt beholder og blot samle dem på dagen😁 Kh Svar
Skal bruge dem til dåb på søndag, kan jeg ligge dem sammen nu og så ligge dem lufttæt indtil? Kommer først glasur på i morgen 🙂 Jeg har bestilt billeder af min lille dreng til at komme ovenpå, det plejer at være et hit med jeres opskrift!! Svar
Hej Nanna, Vi ville blot opbevare bundene i en lufttæt beholder og så vente med at lægge dem sammen 🙂 Kh Svar
Hejsa, Jeg er igang med at lave hindbærsnitterne. Jeg vil lave til 10 pers., så jeg delte 20 pers. opskriften med to. – dog fik jeg kun 14 “småkager”. Selvom dejen hvilte sig i 1 time, kunne jeg ikke se forskel. Hvad er meningen med, at dejen skulle hvile sig i 1 time? Svar
Hej Nanna, Der kan være forskel på den størrelse udstikker, som du har brugt. At dejen lige får lov til at hvile på køl gør, at den er nemmere at arbejde med 🙂 Kh Svar
Jeg glæder mig til prøve. Jeg har dejen på køl, jeg bager og samlet i morgen. Men har du erfaringer med billede på kagerne. Hvornår kan de komme på. Der er konf i over morgen. Mvh M Svar
Hej, Nej, det har vi desværre ikke erfaringer med. Personligt ville jeg vente til på dagen eller aftenen før 🙂 Kh Svar
Hej Jeg skal bage hindbærsnitter til 70 personer Og du skriver at man godt kan bage bundene nogle dage før . Hvad skal jeg gøre når jeg ikke har en lufttæt beholder så stor . Hvad andbefaøer du ? Svar
Hej Annette, Det er desværre lidt svært, hvis du ikke kan opbevare dem i en lufttæt beholder, da det er den eneste måde de kan bevare sprødheden på 🙁 Du kan ikke lægge dem i flere kagedåser? Kh Svar
Hej, er det muligt at rulle dejen ud og så stikke kagerne ud med en udstikker eller risikeres man at “ødelægge” noget i dejen ved at gøre det på den måde? 😀 Svar
Hej, Nej, men som man arbejder med smørret, så bliver det blødt. Læg dejen på køl, så skulle den gerne blive hård. Men bruger du mon smørbar? I stedet for almindelig smør. Kh Svar
Hej Jwg havde svært ved at skære kagerne ud, efter rullerne havde ligget i 11/2 time i køleskabet. Jeg måtte vaske kniven flere gange. Men en super god ide med rulle frem for at stikke kagerne ud. Jeg var desværre heller ikke opmærksom på de fløde lidt ud på bagepapiret. Kagerne blev fine med lidt kant. Svar
Hej. Hvor længe før kan man samle kagerne? Kan man fx samle dem 2-3 timer før de skal spises og bare opbevare dem på køl indtil? Eller skal de så helst stå ude? Svar