Efterårsgryde med kyllingelår Efterårsgryde med kyllingelår Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en efterårsgryde med kyllingelår og grøntsager i en cremet sauce. En dejlig gryderet med kyllingelår. Ingrediensliste Efterårsgryde 20 g. smør 600 g. lårmix (fra De Danske Familiegårde) 3 fed hvidløg 1 stk. løg 1 stk. rød peberfrugt 400 g. gulerod 3 tsk. paprika 0,25 bundt frisk timian 3,5 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 3 stk. laurbærblade salt/peber 2,5 dl. piskefløde Kartoffelmos 1300 g. kartoffel 25 g. smør salt 2 dl. mælk Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg groft. Skræl gulerødder og skær dem i brede skiver. Skær peberfrugt i grove stykker. Opvarm en gryde eller dyb pande med fedtstof. Brun lårmix godt af på begge sider og krydr med salt og peber. Tag dem af og læg dem på en tallerken. Sæt gryden tilbage og tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof. Tilsæt så løg, hvidløg, gulerødder og rød peberfrugt og svits det godt af. Tilsæt paprika og steg det kort af. Hæld nu vand i og smuldr boullionterningen deri (den skal ikke opløses i vand inden). Nu til kartoffelmosen. Skræl kartofler og kom dem i en gryde og dæk med vand. Bring i kog. Når det koger, så skrues der lidt ned og de simrer til de møre. Det tager omkring 20-30 minutter alt efter størrelsen. Tilsæt laurbærblade, frisk timian og læg de brunede kyllingelår i panden. Lad det simre med låg ved svag varme i 20 minutter og vend derefter lårene. Lad det simre 20 minutter mere. Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem i en skål. Tilsæt smør, salt og mælk og pisk med en elpisker. Du kan med fordel tilsætte mere mælk, hvis du ønsker mosen mere luftig. Tilsæt nu fløde til gryderetten og lad det simre 5 minutter mere inden servering. Smag til med salt og peber. Server sammen med kartoffelmos. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på efterårsgryde med kyllingelår Nu er efteråret her for alvor og det kølige vejr giver lyst til en efterårsgryde med kyllingelår som denne. Den lækreste gryderet med kylling, grøntsager og en smagfuld sauce, som vi serverer med kartoffelmos. Efteråret kalder bare på simreretter, som kan stå og hygge sig på komfuret og sprede den dejligste duft i hele huset. I samarbejde med De Danske Familiegårde får du dermed én af vores nye yndlingsgryderetter med kylling. En gullasch-inspireret gryderet med lårmix af kyllingelår og overlår med hvidløg, løg, gulerødder og peberfrugt. Men du kan i princippet bruge præcis de grøntsager, som du har lyst til. Lårmix er sådan et overset produkt, hvis du spørger os. Man kan lave så mange gode hverdagsretter og weekendretter for den sags skyld med kyllingelår. Du får masser af smag i den her udskæring, især fordi skindet også stadig er på, som bliver stegt godt af. Den her udskæring egner sig helt perfekt til gryderetter. Desuden er gårdkyllingerne fra De Danske Familiegårde en langsomtvoksende kyllingerace, hvilket giver et bedre kyllingeliv og bedre dyrevelfærd, som jo kun gør det hele endnu bedre. Det giver strukturfyldt kød med masser af saft og smag. Og så smager det jo bare bedre, når det er kylling, som er opdrættet med respekt og omtanke. LÆS OGSÅ: Kylling i fad med grøntsager og peberfrugtsauce Efterårsmad med kyllingelår Kylling kan spises året rundt og vi elsker at eksperimentere med forskellige måder at tilberede kylling på. Om sommeren er vi glade for at grille kyllingen, men i efteråret og vinteren, så bruger vi det gerne i gryderetter som denne. Det er nok også derfor, at vi ofte bruger kylling i madlavningen, da det er nemt at tilpasse til årstiden og de råvarer, som er i sæson. Vil du have flere opskrifter på gryderetter med kylling, så kan du se hele vores udvalg her. Gryderet med kylling Det er sådan en dejlig gryderet med kylling. Når man bruger lårmix, så giver det samtidig masser af smag til gryderetten, så den her udskæring egner sig perfekt til gryderetter og simreretter. Du kan desuden i mange af de klassiske gryderetter nemt udskifte kødet til lårmix. Sådan en gryderet med kylling er bare helt ideel efterårs- og vintermad. Serveret med en god og luftig kartoffelmos, så bliver det ikke bedre. Det er en ret, som både store og små elsker herhjemme. Og som sagt, så kan du jo blot bruge de grøntsager, som du har lyst til. Det kunne også være forskellige svampe, squash, aubergine, jordskokker, store stykker af kål eller lignende. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.