Tilmeld nyhedsbrev

Farseret porre med brun sovs og bagte rodfrugter

Farseret porre med brun sovs og bagte rodfrugter

Farseret porre med brun sovs og bagte rodfrugter

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

1 time og 35 minutter

Nem opskrift på den danske klassiker, farseret porre. Her serveret med brun sauce og bagte rodfrugter med timian og olie. Det er nem, gammeldags dansk aftensmad, når den er bedst.

Ingrediensliste

Farseret porre

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 løg
  • 3 spsk. mælk
  • Salt/peber
  • 2 porrer
  • 100 g. rasp

Sauce

  • 3 spsk. smør
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 5 dl. kogt vand fra porrerne
  • 1 spsk. ribsgele
  • 1/2 tsk. kulør
  • Salt/peber

Bagte rodfrugter

  • 1000 g. rodfrugter
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. timian
  • Salt

Fremgangsmåde

Bagte rodfrugter

1. Skræl rodfrugter og skær i mønter.
2. Placer på en bageplade eller i et ildfast fad. Fordel lidt olie udover dem og krydr med groft salt og timian.
3. Bages ved 190 grader varmluft i ca. 30-35 min.

Farseret porre

1. Porre renses og skæres i stykker på ca. 7-8 cm.
2. Put stykkerne i vand i en gryde og lad dem koge op. Når de er kogt op, så lad dem koge ved middel varme i ca. 8 min.
3. Fisk porrerne op med en gaffel og gem vandet til din sovs.
4. Hak løg fint og rør farsen sammen. Er den lidt for fast, så tilsæt lidt mere mælk. Er den lidt for våd, så tilsæt lidt mere hvedemel.
5. Fordel fars rundt om de afkølede porrer. Du kan tage en stor klump fars op i hånden og fordele den på håndfladen, så du kan lægge porren og omkranse farsen rundt om. Du kan lappe den lidt til sidst. Placer på en tallerken. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere fars tilbage.
6. Hæld rasp ud i en dyb tallerken. Vend alle dine ruller rundt i raspen, så de er dækket over det hele.
7. En pande varmes op og der smeltes ca. 3 spsk. smør/margarine.
8. Læg alle dine farserede porrer ned i panden og lad dem stege ca. 3 min. på alle 4 sider.

Sauce

1. I en gryde smeltes smør. Tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og pisk det godt ud, så du får en “smørbolle”.
2. Tilsæt herefter vandet fra dine kogte porrer. Tilsæt først 1 dl. og rør den godt ud og sæt gryden tilbage på blusset. Herefter tilsættes 1 dl. af gangen, indtil du har den ønskede tykkelse på sovsen.
3. Tilsæt til sidst ribsgele og et par dråber sovsekulør. Smag til med salt og peber.

Bedøm denne ret

Når man snakker om gammeldags dansk mad, så kan snakken ikke undgå at falde på den famøse farseret porre, som er ægte mormor-mad. Det er ingen hemmelighed, at vi elsker god dansk mad, selvom vi ikke spiser det hver dag.

Den farserede porre er umiddelbart ikke det kønneste, faktisk ser det lidt spøjst ud med den der porre i midten af farsen, men det smager forrygende og det er nem og billig aftensmad. Nogle vil måske mene, at retter med svinekød er mad for fattigrøve. Men når man er på SU og prøver at få økonomien til at gå op i en højere enhed uden at skulle leve af havregryn til aftensmad, ja så er aftensmadsretter med hakket svinekød som denne og boller i karry altså altid en sikker vinder.

Skriv en kommentar