Fastelavnsboller af wienerdej med blåbærskum og nougat

Fastelavnsboller af wienerdej med blåbærskum og nougat

Fastelavnsboller af wienerdej med blåbærskum og nougat

Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre fastelavnsboller lavet af wienerdej med blåbærskum og hjemmelavet nougatcreme ala Lagkagehuset. De er super nemme at lave.

Ingrediensliste

  • 1 pakke Mette Munk fastelavnsboller
  • 100 g. økologiske blåbær
  • 3 spsk. sukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 30 g. friske blåbær
  • 10 g. flormelis
  • Nougatcreme

  • 50 g. nougat
  • 1,25 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Nougatcreme

  1. Smelt nougat i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Lad den køle af, så den kun er fingervarm.
  2. Pisk fløde til flødeskum.
  3. Vend nougat rundt i flødeskum, så du får en nougatcreme.
  4. Sæt på køl indtil brug.

Blåbærskum

  1. Kog blåbær op i en gryde sammen med sukker. Vend det godt rundt undervejs.
  2. Når blåbær er kogt ud og du har en fin blåbærkompot, så tages gryden af varmen. Hæld kompotten over i en skål og sæt på køl, så den bliver helt kold.
  3. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend forsigtigt kompotten rundt i fløden.
  4. Sæt på køl indtil brug.

Fastelavnsboller

  1. Bag fastelavnsbollerne efter pakkens anvisning.
  2. Lad dem køle helt af.
  3. Skær dem over og tag “låget” af.
  4. Hæld nougatcreme og blåbærskum op i hver sin sprøjtepose med stjernetyl.
  5. Først sprøjtes nougatcremen i midten, hvorefter blåbærskum sprøjtes rundt om.
  6. Sæt “låget” på.
  7. Drys evt. med flormelis igennem en lille trådsi.
  8. Sprøjt lidt blåbærskum på toppen og pynt med friske blåbær.

Bedøm denne ret

Opskrift på fastelavnsboller af wienerdej med blåbærskum og nougat

Her får du opskriften på lækre og nemme fastelavnsboller af wienerdej med blåbærskum og nougatcreme. Vi har egentlig taget lidt inspiration fra Lagkagehuset til disse lækre fastelavnsboller. De er også så flotte at se på, da farven fra blåbærskummet virkelig er smukt at se på. Her er det vigtigt, at man bruger økologiske blåbær eller vilde blåbær, da de giver den flotte lilla farve.

Sammen med blåbærskum så er der også en lækker nougatcreme. Den giver lige det sidste til fastelavnsbollen og det er den perfekte kombination!

LÆS OGSÅ: Skildpadde-fastelavnsboller

Fastelavnsboller af wienerdej med blåbærskum og nougat fastelavnsboller af wienerdej

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også!

Kommentarer

  1. Kan man godt lave blæbærskum og nougatcremen om aften Og lade det stå i køleskabet til næste morgen, hvor de skal serveres om formiddagen?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag