Fastelavnsboller af wienerdej med hindbærskum

Fastelavnsboller af wienerdej med hindbærskum

Fastelavnsboller af wienerdej med hindbærskum

Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på fastelavnsboller af wienerdej med hindbærskum og chokoladecreme. Lækre fastelavnsboller ala Lagkagehuset, som er en fryd for øjet.

Ingrediensliste

  • 1 pakke Mette Munk Fastelavnsboller
  • 100 g. hindbær
  • 3 spsk. sukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Sarah Bernhardt creme

  • 1 dl. piskefløde
  • 40 g. mørk chokolade
  • Pynt

  • 80 g. flormelis
  • 1 spsk. varmt vand
  • 2-3 dråber rød frugtfarve
  • frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Hindbærskum

  1. Kog hindbær op i en gryde sammen med sukker. Vend det godt rundt undervejs.
  2. Når hindbær er kogt ud og du har en fast kompot, så tages gryden af varmen. Hæld kompotten over i en skål og sæt på køl, så den bliver helt kold.
  3. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend forsigtigt kompotten rundt i fløden.
  4. Sæt på køl indtil brug.

Sarah Bernhardt creme

  1. Hæld piskefløde i en tykbundet gryde.
  2. Kog fløde op, så det rammer kogepunktet. Imens hakkes chokoladen groft.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør det hele godt rundt, så det smelter sammen til en ensartet masse.
  4. Hæld det over i en skål og lad det køle en smule af. Herefter lægges der husholdningsfilm ned over (så det rører massen) – så undgår du, at der dannes en hinde på cremen. Sæt skålen på køl natten over eller minimum 8 timer.
  5. Dagen efter så piskes den let op. Pas på ikke at overpiske den, da den så kan skille.

Fastelavnsboller

  1. Bag fastelavnsbollerne efter pakkens anvisning.
  2. Lad dem køle helt af.
  3. Skær dem over og tag “låget” af.
  4. Hæld chokoladecreme og hindbærskum op i hver sin sprøjtepose med stjernetyl.
  5. Først sprøjtes chokoladecremen i midten, hvorefter hindbærskum sprøjtes rundt om.
  6. Sæt “låget” på.
  7. Rør glasur sammen. Fordel på toppen. Sæt evt. en lille dut hindbærskum på toppen også, hvis du har mere tilbage og pynt med frysetørrede hindbær.

Bedøm denne ret

Opskrift på fastelavnsboller af wienerdej med hindbærskum

Nem opskrift på lækre fastelavnsboller af wienerdej med hindbærskum og Sarah Bernhardt creme, som er en fløjlsblød chokoladecreme. Den tunge chokoladecreme gør det virkelig godt sammen med den syrlige hindbærskum.

På toppen pyntes der med lyserød glasur, lidt mere hindbærskum og lidt frysetørrede hindbær. De er en fryd for øjet og er så fine at se på. Du kan også sagtens udelade chokoladecremen og blot fylde med hindbærskummet.

LÆS OGSÅ: Fastelavnsboller med blåbærskum

Fastelavnsboller af wienerdej med hindbærskum

fastelavnsboller af wienerdej

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag