Fastelavnsboller med marcipan Fastelavnsboller med marcipan Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på fastelavnsboller med marcipan. Hjemmelavede gammeldags fastelavnsboller med god marcipan i. Ingrediensliste Dej 2 dl. mælk 50 g. gær 1 tsk. salt 1 stk. æg 2 spsk. sukker 100 g. smør 500 g. hvedemel Marcipanremonce 100 g. smør 150 g. marcipan 4 spsk. sukker Andet 1 stk. æg 100 g. flormelis 1 spsk. bagekakao 1 spsk. vand 10 g. mandelflager Fremgangsmåde Marcipanremonce I en skål blandes marcipan, sukker og blødt smør sammen med en gaffel til massen er samlet (kan også røres sammen på røremaskine med k-spaden). Stil til side. Bolledej Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren. Rør gær ud i mælken. Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. 1/2 cm. tyk. Fordel remoncen ud på alle firkanter og saml enderne, så der ikke er nogle huller (se evt. billeder længere nede). Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter (hvis der er lidt køligt i køkkenet, så lad dem gerne efterhæve lidt længere). Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe. Bag én plade af gangen i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter. Sæt bollerne til afkøling. Pynt med glasur og lidt mandelflager. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på fastelavnsboller med marcipan Nemme fastelavnsboller med marcipan og glasur. Vi manglede jo en opskrift på en klassisk gammeldags fastelavnsbolle med marcipanremonce. Vi har efterhånden en del opskrifter på de lækre fastelavnsboller og selvom grunddejen i opskrifterne er den samme, så er det med forskelligt fyld. Nogen vil måske mene, at det er for meget med SÅ mange opskrifter. Men måske du er ligesom os. At vi gerne skal se de forskellige muligheder for at beslutte os for hvilken vi vil have. Det er også derfor, at vi nu har så mange forskellige opskrifter på fastelavnsboller. Nu er en fastelavnsbolle jo heller ikke bare en fastelavnsbolle længere. Det er som om, at de her boller med fyld har været et ekstra stort hit lige siden corona. De laves i et væld af varianter og med forskellige hacks. Vi ville lyve, hvis vi sagde, at vi ikke elskede det bare en lille smule. Fastelavnsbollen har nemlig også altid været et kæmpe hit hos os. Den perfekte kage med marcipan til eftermiddagskaffen. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kager med marcipan her Kage med marcipan Fastelavnsbollen er en god og nem kage med marcipan. Eller den kan i hvert fald være med marcipan eller marcipanremonce. Vi er vilde med den her udgave, hvor den laves med remonce. Ellers kan vi også anbefale at komme en skive marcipan i én med creme. Her hvor vi bor kan man få den bedste købte fastelavnsbolle med creme, marcipan og glasur. Måske vi skulle lave en fastelavnsbolleguide? Til hvor vi synes man kan få de bedste her i Aalborg. Ikke desto mindre, så er den her udgave altså bare en god kage med marcipan. Det der helt rette forhold mellem gærdej og marcipanremonce. Så du får en kage, som hverken er for sød eller for meget. Perfekt til en god kop eftermiddagskaffe. Det er noget af det bedste vi ved her i januar og februar. Og hele året rundt, hvis det ikke skal være løgn, hehe. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.