Fetacreme med bagte tomater Fetacreme med bagte tomater Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lav en omgang lækker og nem fetacreme med bagte tomater. Cremen er perfekt som dip eller dressing til aftensmad, tapas og meget mere. Ingrediensliste Fetacreme 500 g. PUCK fetaost 1 dl. creme fraiche 0,5 stk. citron peber Bagte tomater 250 g. cherrytomater 1 dl. raps- eller solsikkeolie 2 fed hvidløg 4 kviste frisk timian salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skyl cherrytomater og kom dem i et ildfast fad. Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Kom hvidløg, olie, friske timiankviste samt salt og peber over tomaterne. Ryst eller vend det godt sammen. Bag tomaterne i ovnen i ca. 20-25 minutter eller indtil de er bløde. Imens tomaterne bager, så laves fetacremen. Kom PUCK feta (meget vigtigt, at man bruger en god cremet fetaost for bedste resultat) og creme fraiche i en foodprocessor. Kør foodprocessoren til du får en ensartet og lækker creme. Smag til med frisk citronsaft og peber. Vi bruger ikke salt, da fetaosten er saltet i sig selv. Fordel fetacremen i en dyb skål og sæt på køl. Når tomaterne er færdige, så tages de ud. Mas nogle af tomaterne let med en gaffel og lad det hele køle en smule af. Fordel cherrytomater samt noget af olien ovenpå fetacremen. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fetacreme med bagte tomater Her får du opskriften på en cremet og smagfuld fetacreme med bagte tomater på toppen. Den her creme smager simpelthen så godt og samtidig er den så nem at lave! Den kan fungere som dressing, smørelse eller dip hele året rundt, men der er ingen tvivl om, at den smager ekstra godt til en omgang tapas eller til sommermenuen. Noget af det vigtigste ved den her opskrift er at bruge en cremet fetaost. Vi kan rigtig godt lide den fra PUCK eller den fra Taverna i sådan en rund bøtte. Jo mere cremet feta, jo bedre fetacreme får du altså. Fetaosten blendes eller røres med lidt creme fraiche, peber og citronsaft. Meget simpelt, men simpelthen så lækkert! Og så toppes det hele med små cherrytomater, som er bagt i ovnen med olie, timian og hvidløg. LÆS OGSÅ: Flødebollekage Fetadip med tomater Du kan kalde det for en fetadip eller en fetacreme. Som sagt, så kan den bruges til lidt af hvert. Vi nyder den gerne til en omgang tapas med forskellige lækre slags pølser og oste. Men den smager altså også godt som en gang dyppelse til grøntsager skåret i stave. Du kan desuden sagtens lave selve fetacremen dagen før, så du blot skal ordne tomaterne og anrette dem ovenpå cremen inden servering. Det er derfor slet ikke en krævende dip at lave. Du kan selvfølgelig også sagtens udelade tomaterne på toppen, men de giver altså en god sødme, som spiller perfekt sammen med det salte fra osten og det syrlige fra citronsaften. Den absolut bedste kombination! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.