Finsk laksesuppe (lohikeitto)

finsk laksesuppe (lohikeitto)
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på finsk laksesuppe med laks, kartofler, gulerødder og porrer. En cremet og smagfuld suppe med laks.

Ingrediensliste

 • 225 g. laksefilet
 • 2 spsk. smør
 • 1 stk. porre
 • 1 stk. løg
 • 300 g. gulerod
 • 400 g. kartoffel
 • 8 dl. vand
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 2 dl. piskefløde
 • salt/peber
 • 1 bundt frisk dild
 • 0,5 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

 1. Rens porrer og skyl grundigt. Halver og skær i tynde skiver.
 2. Hak løg fint.
 3. Skræl gulerødder og kartofler (vægten som er angivet er i skrællet vægt). Skær i små tern.
 4. Skær skindet af laksefileterne og skær i tern.
 5. Varm en støbejernsgryde eller en alm. gryde op med smør.
 6. Tilsæt porrer og løg. Lad det sautere til det er blødt.
 7. Tilsæt kartofler og gulerødder. Vend godt rundt.
 8. Tilsæt vand og smuldret bouillonterning.
 9. Sæt låg på og lad det simre i 15-20 minutter eller til kartofler og gulerødder er møre.
 10. Tilsæt til sidst piskefløde og laksetern.
 11. Lad det simre i 3-4 minutter til laksen bliver tilberedt.
 12. Hak dild og forårsløg fint.
 13. Kom dild i og smag suppen til med salt/peber.
 14. Server din laksesuppe med noget godt brød til og forårsløg til at drysse på.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på finsk laksesuppe (lohikeitto)

I samarbejde med Fiskars får du her opskriften på en finsk laksesuppe, som hedder Lohikeitto. Vidste du, at Fiskars er en af de ældste virksomheder i den vestlige verden? Virksomheden blev grundlagt i 1649 i byen Fiskars og er derfor 373 år gammel i dag. Det synes vi er så fedt! Og vi håber, at vi måske næste år kan komme til byen Fiskars og besøge virksomheden. Det er jo så sejt, at virksomheden har så mange år på bagen. Det bevidner også blot om, at de har formået at følge med tiden og stadig den dag i dag kan levere funktionelle og gode produkter.

Og for at gøre lidt ekstra ud af det, så har vi derfor tilberedt en finsk madret, som er denne lækre og nemme laksesuppe. Det er en almindelig hverdagsret i Finland, som består af laks, kartofler, gulerødder og porrer. Det er derfor også en ret, som passer perfekt ind i vores univers, som jo omhandler nemme hverdagsretter, hvor alle kan være med.

LÆS OGSÅ: Laks i dildsauce med bagte kartofler og efterårssalat

finsk laksesuppe (lohikeitto)

Supper i Fiskars Norden

Det var oplagt at lave laksesuppen i en af vores gryder fra Fiskars Norden og her har vi brugt Norden Støbejernsgryden. En støbejernsgryde er et absolut must have i køkkenet. Den er perfekt til simreretter, da støbejern holder længe på varmen. Desuden har produkterne fra Fiskars en speciel mineralbelægning, som giver overlegne non-stick funktioner selv ved høj varme. Og det kan vi i den grad skrive under på! Og det er værd at investere i. Der er intet værre end hvis man har en simreret til at stå og simre og man så opdager, at den er brændt på i bunden. Netop derfor er det så vigtigt at investere i godt udstyr. Det bliver du også kun gladere for i længden, da produkterne bare holder længere tid. Desuden er der også på støbejernsserien en aftagelig bordskåner i finsk birketræ, som jo virkelig er prikken over i’et ved designet.

finsk laksesuppe (lohikeitto) finsk laksesuppe (lohikeitto)

Suppe med laks

Det er en god og smagfuld suppe med laks. En super måde at få mere fisk ind i hverdagen på, hvis du spørger os. Så hvis du lige mangler en idé til hvordan du kan få mere fisk ind i hverdagen, så er den her laksesuppe perfekt. Det er i hvert fald der, hvor vi selv halter, hvis vi selv skal sige det. Man kan være lidt på bar bund med hvad man skal stille op med fisk og herunder laks. Så det vil vi gerne være med til at ændre ved at komme med mere inspiration til retter med fisk.

Denne her suppe er meget mild i smagen og så er den samtidig nem at lave. Den består af simple ingredienser, som mætter godt og hvor du sagtens kan udskifte nogle af grøntsagerne alt efter årstiden. Lige nu, så indbyder vejret virkelig til suppe. Der er køligt og det er dejligt at varme sig på sådan en skål suppe med noget godt brød eller flutes til.

finsk laksesuppe (lohikeitto)

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar