Flæskestegsburger Flæskestegsburger Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet, snasket flæskestegsburger med chilimayo, rødkål, syltede agurker og sprød flæskesteg. En god måde at udnytte flæskestegsrester. Ingrediensliste Burgerboller 3 dl. vand 1,5 dl. naturel yoghurt 30 g. gær 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 100 g. speltmel 100 g. manitobahvedemel 400 g. hvedemel 1 stk. æg 20 g. sesamfrø Lynsyltede agurker 0,5 stk. agurk salt 50 g. sukker 2 dl. eddike Flæskesteg 1,4 kg. flæskesteg Andet 140 g. chilimayo 250 g. syltet rødkål 75 g. rucola Fremgangsmåde Burgerboller Gær opløses i lunkent vand. Herefter tilsættes yogurt, sukker, salt og olie. Speltmel og manitobahvedemel tilsættes. Herefter tilsættes almindelig hvedemel og dejen æltes til den er smidig (og ikke for tør). Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. I stedet for at sætte dejen til hævning, så former du dem med det samme til burgerboller. Del dejen i 9-10 stykker af 110 g. Rul dem runde og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade. Lad bollerne hæve tildækket i 1,5 – 2 timer. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg. Drys evt. med sesamfrø. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. OBS: Ja, de hæver kun én gang, så får du bløde og luftige burgerboller. Lynsyltede agurker Skær agurker i skiver. Læg dem i en skål i lag. Drys sukker og lidt salt på hvert lag. Lad det stå og trække i 30 minutter. Hæld derefter eddike på og lad det stå og trække 1 time. Flæskesteg Et fad smøres med fedtstof. Læg flæskestegen i fadet. Drys med rigeligt salt og peber på sværene og pres salten godt ned imellem ridserne. Opvarm oven til 200 grader varmluft. Stil fadet i ovnen og bag flæske stegen i 1 time og 45 minutter (indtil den får en temperatur på 70 grader, så er den gennemstegt). Efter flæskestegen har stegt i 10 minutter hældes et glas vand i bunden af fadet. Gentag dette to gange mere under stegningen. Vandet på gerne hældes over sværene. Servering Smør bugerbollerne med chilimayonnaise. Kom herefter rucola på underbollen efterfulgt af to skiver flæskesteg. Tilsæt så syltet rødkål og lynsyltede agurker og luk burgeren med en smurt overbolle. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på en snasket flæskestegsburger Her får du opskriften på en rigtig snasket og lækker flæskestegsburger. Flæskestegsburgere er rigtig fredagsmad eller weekendmad, når der skal forkæles lidt ekstra. Selvom de fleste nok forbinder en flæskestegsburger med vinteren og de kolde tider, så kan den også sagtens nydes om sommeren. Om sommeren elsker vi at bruge frisk, sprød salat, syltede rødløg og evt. en frisk sommerdressing. LÆS OGSÅ: Crispy Chicken burger Rester fra flæskestegen Hver gang vi har rester fra flæskestegen, så ryger de altid i en flæskestegssandwich dagen efter. Det er en god måde at undgå madspild og så smager det jo ikke som rester. Det kræver blot, at man har en god dressing, rødkål, syltede agurker og en god flæskesteg. Her kan man igen vælge om man vil lave en hjemmelavet dressing eller købe en færdiglavet. Som sagt, så laver vi altid hjemmelavede burgerboller, når vi har tiden. Det kan enten være en god smørbagt briochebolle eller en grovere af slagsen, som vi har brugt her. Disse burgerboller er bagt med speltmel og vi kan godt lide, at de er lidt grovere, da det giver et godt modspil til resten af burgeren. Produkter I denne opskrift har vi brugt fem WH-produkter: Wassim Chilimayonnaise Wassim Økologisk speltmel stenkværnet Wassim Økologisk manitobahvedemel Wassim Rødkål med figner Wassim Økologisk sødmælksyoghurt 3,5% Vi var især virkelig begejstrede for chilimayonnaisen. Den smagte virkelig helt fantastisk og så kan det næsten ikke betale sig at lave sin egen, når man kan købe én, som er så god. Normalvis ville man nok ikke bruge chilimayo i en flæskestegsburger, men vi syntes, at det gav en god kant og frisk pust til burgeren. Det harmonerede godt med den søde rødkål og de syrlige agurker. Den perfekte kombination. Generelt er alle produkterne fra WH-serien af høj kvalitet, som kan fåes til rimelige penge. Til bollerne brugte vi sødmælksyoghurten og forskellige meltyper, nemlig WH speltmel og WH manitobamel. Det gav de blødeste og lækreste burgerboller. Der er ingen tvivl om, at vi også skal eksperimentere med WH ølandshvedemel og bage saftige morgenboller. At lave en god hjemmelavet burger kan nogle gange være en udfordring og meget tidskrævende, hvis man vil lave alle elementerne selv. Derfor er det skønt, at man kan købe en god færdiglavet chilimayo og rødkål. Så er det hurtigt at lave de andre elementer selv. Vi synes især, at en hjemmelavet burgerbolle løfter sådan en flæskestegsburger til et helt nyt niveau. Selvfølgelig er sprøde svær også vigtigt 😉 FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!