Flanksteak på grill Flanksteak på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutterTilberedningstid 10 minutterSamlet tid 15 minutter Del Pin Print BeskrivelseNem opskrift og guide til flanksteak på grill. En grillet flanksteak kan laves på både kuglegrill og gasgrill og det bliver mørt og lækkert.Ingrediensliste 1200 g. flanksteak 2 spsk. olivenolie salt/peberLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeTag kødet ud i god tid, så det ikke er helt køleskabskoldt. Vi tager det gerne ud 30-40 minutter før.Bland salt og peber med olie (brug gerne friskkværnet peber).Pensl kødet med marinaden.Læg kødet på grillen. Giv det ca. 5 minutter på hver side. Hvis du gerne vil være sikker på temperaturen, så kan du bruge et kødtermometer. Temperaturen skal ligge på omkring 58 grader. Hvis det skal være gennemstegt, så giv det 6-7 minutter på hver side i stedet.Tag kødet fra på et skærebræt eller tallerken. Lad det stå og trække i 15-20 minutter.Skær ud i skiver på tværs af kødfibrene.Drys evt. med lidt salt.Server med det samme.Lås skærmOpskrift på flanksteak på grillDet er så lækkert med flanksteak på grill! Alt bliver jo bare lige en tand bedre, når det grilles og det gælder også for den her grillet flanksteak. Flankebøffen er et stykke oksekød, som tages fra flanken af oksen. Det i vores øjne et overset stykke kød, som sagtens kan gøres rigtig lækkert og så er det samtidig heller ikke alt for dyrt. Når flanksteaken grilles, så får du et dejligt og saftigt stykke kød, hvor alle kan være med.Grillet flanksteak kan laves på en almindelig kuglegrill eller en gasgrill. Du kan selvfølgelig også stege den på en pande, men her i sommermånederne, så griller vi den godt nok gerne. Som tilbehør til flankebøffen, der ville vi nok lave en omgang kartoffelsalat, bagte kartofler eller en lækker tomatsalat til. Du kan også vælge at marinere den eller blot krydre med salt og peber.LÆS OGSÅ: Klik her og se flere opskrifter med oksekød Grillet flanksteakSom sagt, så kan en grillet flanksteak virkelig være god. Det handler dog også om, at man får den grillet rigtigt, så den ikke bliver tør. Vi gav den blot cirka 4-5 minutter på hver side og så lod vi kølet hvile efterfølgende. Det er så vigtigt, at man lader kødet hvile efter stegning. Så fik vi et stykke mørt, rosa flanksteak, som var saftigt og fyldt med smag. Lige præcis, som det bør være.Læs mere om flanksteak på grill Generelle spørgsmål om flanksteakHvor varm skal grillen være til flanksteak? Da en flanksteak skal have kort tilberedningstid, må grillen gerne være meget varm, så flanksteaken opnår en flot stegeoverflade.Skal flanksteak grilles over direkte eller indirekte varme? En flanksteak må meget gerne grilles over direkte varme og det er for at give flanksteaken en dejlig stegeoverflade.Hvor længe skal flanksteak have på hver side? En flanksteak skal have 3-5 minutter, alt afhængig af tykkelse og temperatur på grillen.Skal man bruge låg under grilning af flanksteak? For at opretholde temperaturen i grillen, må man meget gerne lægge låg på under tilberedningen.Kernetemperatur på flanksteakHvilken kernetemperatur skal flanksteak have? Det er selvfølgelig op til den enkelte, hvad man ønsker af slutresultat, men et flot medium-rare resultat rammes med en kernetemperatur på 54-56 grader. Hvordan måler man temperaturen korrekt i kødet? Brug et stegetermometer til at følge med i kernetemperaturen.Hvordan undgår man, at flanksteaken bliver tør på grillen? Det altafgørende for en god saftig flanksteak, er at den ikke må få for lang tid på grillen og dernæst at en hviletid på mindst lige så længe som tilberedningstiden, gerne længere, bliver overholdt.Skal man pensle flanksteak med olie før grilning? Det er ikke nødvendigt, dog kan let pensling af olie gøre, at kødet ikke sætter sig fast i risten.Hvilken type kul eller træ giver bedst smag til flanksteak? Det er meget op til den enkeltes ønske om smag. Hvis man gør efter røgsmag, er hickory eller eg en god løsning. Trækul eller grillbriketter give god mulighed for høj varme og en jævn stegning.Flanksteak på gasgrillKan man grille flanksteak på gasgrill med god smag? Det kan man i høj grad. Fordelen ved en gasgrill kontra kulgrill er at grillen er klar på kort tid, samt temperaturen er lidt nemmere at styre.Hvad gør man, hvis flanksteaken flammer op på grillen? Start med at flytte flanksteaken til indirekte varme. Derefter kan man lægge låg på og dermed begrænse ilttilførslen, men hold øje. Sørg for at der ikke er for meget overskydende marinade eller fedt, da det typisk er det der er årsagen til flammerne.Hvordan får man grillstriber på flanksteak? Den flotte stegeoverflade opnås ved en rengjort og meget varm grillrist. Hav tålmodighed og flyt ikke for meget på kødet undervejs.Marinade og smagEr det bedst at marinere eller rubbe flanksteak før grilning? Det er meget op til den enkelte. Rubben er hurtigt og nemt, giver en flot stegeskorpe og fremhæver den naturlige smag i kødet, hvorimod marinaden giver en dybe i smag, samt hjælper på mørhed.Skal man salte flanksteaken før eller efter grilning? Man kan gøre begge dele, dog er det godt at salte sit kød ca. 30 minutter før stegning, samt lige inden servering.Hvordan undgår man, at flanksteak hænger fast i risten? En god måde, hvor man undgår, at flanksteaken hænger fast i grillristen er ved at rengøre sin grillrist inden stegning. Samt at smøre let med lidt olie.Hvor lang tid skal flanksteak hvile efter grillning? En god tommelfingerregel er, at kødet skal hvile lige så længe, som det er blevet tilberedt. Dog må det gerne hvile endnu længere.Skal flanksteak pakkes ind i folie efter grillning? Hvis man gerne vil holde kødet godt varmt under hviletiden, kan man med fordel pakke det ind i folie, dog vil kernetemperaturen stige et par grader ved indpakning, så det skal med medregne, når man holder øje med kernetemperaturen undervejs.Spørgsmål til tilberedningsmetoderKan man grille flanksteak sous vide først og grille af bagefter? Det kan man helt sikkert. Sous vide er en god måde at opnå en perfekt tilberedning hver eneste gang.Hvad er fordelen ved reverse sear på flanksteak? Der er en del gode fordele ved reverse sear, bl.a. en jævn tilberedning af steaken samtidig med et saftigere resultat, en flot stegeskorpe og en bedre kontrol med kernetemperaturen.Hvornår skal man vende flanksteaken på grillen? Det afhænger naturligvis af temperatur på grill, samt tykkelse på flanksteak. Dog skal den typisk have 3-5 minutter på hver side alt afhængig af ønsket resultat.Kan man grille flanksteak uden marinade? Det kan man sagtens. Dog er det altid vigtigt at krydre sit kød med salt og peber.Hvordan tilbereder man en tykkere flanksteak på grill? Tilberedningen ved en tykkere flanksteak er ikke så anderledes end en tynd. Det afgørende her er tilberedningstiden på hver side. Ved en tyk steak skal den have lidt længere end ved en tynd.Andre spørgsmål til flanksteakHvilke krydderier fungerer bedst til flanksteak på grillen? Det er meget individuelt, men det obligatoriske er salt og peber. Derudover er der mange veje man kan gå, men hvidløg, rosmarin og timian er altid en god vej at gå. Ønsker man et mere barbecue-resultat kan man vælge paprika, cayenne osv.Skal man skære flanksteak op inden servering direkte fra grillen? Der er 2 ting som er meget vigtigt at huske efter tilberedning af sin flanksteak: hviletid og udskæring. Sørg for at lade kødet hvile minimum samme tid som kødet er blevet tilberedt. Den gode udskæring af flanksteaken er ved at skære på tværs af fibrene.Hvad gør man, hvis grillen ikke bliver varm nok? Hvis grillen ikke bliver varm nok, kan man gøre 2 ting. Enten tager man flanksteaken af grillen, skruer op for temperaturen og venter til grillen er varm nok. Er det ikke en mulighed, lader man flanksteaken blive på grillen og giver den lidt ekstra tilberedningstid. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.