Flanksteak på grill

Flanksteak på grill
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og guide til flanksteak på grill. En grillet flanksteak kan laves på både kuglegrill og gasgrill og det bliver mørt og lækkert.

Ingrediensliste

  • 1200 g. flanksteak
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tag kødet ud i god tid, så det ikke er helt køleskabskoldt. Vi tager det gerne ud 30-40 minutter før.
  2. Bland salt og peber med olie (brug gerne friskkværnet peber).
  3. Pensl kødet med marinaden.
  4. Læg kødet på grillen. Giv det ca. 5 minutter på hver side. Hvis du gerne vil være sikker på temperaturen, så kan du bruge et kødtermometer. Temperaturen skal ligge på omkring 58 grader. Hvis det skal være gennemstegt, så giv det 6-7 minutter på hver side i stedet.
  5. Tag kødet fra på et skærebræt eller tallerken. Lad det stå og trække i 15-20 minutter.
  6. Skær ud i skiver på tværs af kødfibrene.
  7. Drys evt. med lidt salt.
  8. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på flanksteak på grill

Det er så lækkert med flanksteak på grill! Alt bliver jo bare lige en tand bedre, når det grilles og det gælder også for den her grillet flanksteak. Flankebøffen er et stykke oksekød, som tages fra flanken af oksen. Det i vores øjne et overset stykke kød, som sagtens kan gøres rigtig lækkert og så er det samtidig heller ikke alt for dyrt. Når flanksteaken grilles, så får du et dejligt og saftigt stykke kød, hvor alle kan være med.

Grillet flanksteak kan laves på en almindelig kuglegrill eller en gasgrill. Du kan selvfølgelig også stege den på en pande, men her i sommermånederne, så griller vi den godt nok gerne. Som tilbehør til flankebøffen, der ville vi nok lave en omgang kartoffelsalat, bagte kartofler eller en lækker tomatsalat til. Du kan også vælge at marinere den eller blot krydre med salt og peber.

LÆS OGSÅ: Klik her og se flere opskrifter med oksekød

Flanksteak på grill

Grillet flanksteak

Som sagt, så kan en grillet flanksteak virkelig være god. Det handler dog også om, at man får den grillet rigtigt, så den ikke bliver tør. Vi gav den blot cirka 4-5 minutter på hver side og så lod vi kølet hvile efterfølgende. Det er så vigtigt, at man lader kødet hvile efter stegning. Så fik vi et stykke mørt, rosa flanksteak, som var saftigt og fyldt med smag. Lige præcis, som det bør være.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar