Tilmeld nyhedsbrev

Foccacia med hvidløg, timian og tomat

Foccacia med hvidløg, timian og tomat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på det lækreste foccaciabrød med hvidløg, timian og små cherrytomater. Det perfekte kuvertbrød eller madbrød til pastaretter, buffet eller til tapas.

Ingrediensliste

Foccacia

  • 25 g. gær
  • 4 dl. lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 180 g. durummel
  • 340 g. hvedemel

Fyld

  • 40 g. cherrytomater
  • 50 g. smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1/4 bundt frisk timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt olie, salt og mel.
  3. Put bagepapir i et indfast fad (ca. 30×40 cm) og hæld dejen deri.
  4. Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter.
  5. Rør nu smør, hvidløg, timian, olivenolie og groft salt sammen til en kryddersmør. Skær cherrytomaterne i halve.
  6. Når dejen er færdig med at hæve, trykker du med fingrene ned i dejen og laver huller. Pres tomaterne i dejen og put kryddersmørret i hullerne.
  7. Bag brødet i 20-25 minutter ved 225 grader varmluft.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på hjemmelavet foccaciabrød bagt i bradepande. Fo ccaciabrød er vores absolut favorit madbrød, da det kan laves med lige præcis det man har lyst til. Det her er med hvidløg, timian og tomat, men det er også super lækkert med frisk rosmarin.

Vi serverer næsten altid foccaciabrød, hvis vi holder tapasaften eller hvis vi serverer pastaretter for gæster. Det er sådan et lækkert madbrød, som bare gør sig godt og komplimenterer de fleste retter så godt.

Det er super let at bage, da det egentlig er en rigtig simpel dej lavet på hvedemel og durummel. Man kan også sagtens koldhæve dejen ved at tilsætte 1/3 del af den mængde gær, som er angivet i opskriften. Så rører man blot dejen sammen, dækker skålen til og sætter den i køleskabet natten over.

 

Skriv en kommentar