Tilmeld nyhedsbrev

Frikadeller med persille og havregryn – Opskrift på sunde frikadeller

Frikadeller med persille og havregryn – Opskrift på sunde frikadeller

Frikadeller med persille og havregryn – Opskrift på sunde frikadeller

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Opskrift på lækre, sunde og nemme frikadeller med havregryn og frisk persille. De er lavet uden hvedemel, men smager stadig rigtig godt. Frikadeller er godt til både frokost og aftensmad, da det er billig mad og man kan altid spise resterne på en rugbrødsmad dagen efter.

Ingrediensliste

  • 500 g. hakket svinekød
  • 2 æg
  • 1/2 bundt persille
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. havregryn
  • 0,5 dl. mælk
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Hak hvidløg og løg fint. Hak persille.
2.Rør din frikadellefars sammen ved at blande alle ingredienserne. Hvis farsen virker for tør, tilsæt da lidt ekstra mælk. Virker den omvendt for våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
3. Steg dem i smør eller olie på en pande med mellemhøj varme.

Bedøm denne ret

Nemme og sunde frikadeller lavet med havregryn i stedet for hvedemel og med frisk persille, som giver god smag til frikadellerne. At tilsætte krydderurter i frikadeller giver ideer til nye aftensmadsretter, da det giver nogle andre smagsnuancer til den almindelige og klassiske frikadelle. I denne opskrift har vi tilføjet persille, men man kan også sagtens tilføje frisk purløg eller basilikum.

Vi har også byttet hvedemel ud med havregryn, da vi synes, at havregryn smager lige så godt og så er det jo en smule sundere end hvid mel.

Vi kan godt lide at tilføje nogle sundere ting til kendte danske retter, da det ikke skader at give dem et nyt pift. Det giver en anderledes og lækker aftensmad, som stadigvæk er nem at lave.

Skriv en kommentar