Sunde frikadeller

Frikadeller med persille og havregryn – Opskrift på sunde frikadeller
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre, sunde og nemme frikadeller med havregryn og frisk persille. De er lavet uden hvedemel, men smager stadig rigtig godt. Frikadeller er godt til både frokost og aftensmad, da det er billig mad og man kan altid spise resterne på en rugbrødsmad dagen efter.

Ingrediensliste

 • 500 g. hakket svinekød
 • 2 stk. æg
 • 0,5 bundt frisk persille
 • 1 stk. løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dl. havregryn
 • 0,5 dl. mælk
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Hak hvidløg og løg fint. Hak persille.
 2. Rør din frikadellefars sammen ved at blande alle ingredienserne. Hvis farsen virker for tør, tilsæt da lidt ekstra mælk. Virker den omvendt for våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
 3. Steg dem i smør eller olie på en pande med mellemhøj varme.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde frikadeller

Nemme og sunde frikadeller med persille og havregryn i stedet for hvedemel, som giver god smag til frikadellerne. At tilsætte krydderurter i frikadeller giver ideer til nye aftensmadsretter, da det giver nogle andre smagsnuancer til den almindelige og klassiske frikadelle. I denne opskrift har vi tilføjet persille, men man kan også sagtens tilføje frisk purløg eller basilikum.

Vi har også byttet hvedemel ud med havregryn, da vi synes, at havregryn smager lige så godt og så er det jo en smule sundere end hvid mel.

LÆS OGSÅ: Sunde kyllingefrikadeller

Sunde frikadeller uden mel

Disse lækre frikadeller er lavet uden mel. I stedet har vi brugt havregryn, hvilket også giver nogle super lækre deller. Vi har også tilføjet lidt frisk persille, da vi elsker at tilføje friske krydderurter.

Vi kan godt lide at tilføje nogle sundere ting til kendte danske retter, da det ikke skader at give dem et nyt pift. Det giver en anderledes og lækker aftensmad, som stadigvæk er nem at lave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar