Frugttærte Frugttærte i bradepande Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 25 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse En skøn og nem opskrift på frugttærte, lavet i en stor bradepande. Den er med kransekagekant, chokolade, creme og selvfølgelig en masse friske bær. Ingrediensliste Bund 500 g. marcipan 225 g. sukker 250 g. smør 5 stk. æg 75 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver Kransekagemasse til kanten 430 g. marcipan 200 g. sukker 90 g. æggehvide Chokoladelag 50 g. mørk chokolade Vaniljecreme 1 brev pulver til kagecreme 5 dl. mælk 2 dl. piskefløde Andet 500 g. bær Fremgangsmåde Bund Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne. Vi plejer at bruge k-spaden på røremaskinen, så det bliver blandet godt. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Pisk videre. Pisk æggene i et af gangen. Lad det piske godt, så du får en ensartet masse. Skrab evt. siderne ned undervejs. Tilsæt til sidst hvedemel og bagepulver og pisk det godt sammen til en ensartet og luftig masse. Beklæd en dyb brandepande (38 x 32 cm. ) med bagepapir. Hæld dejen ned i formen og fordel dejen ensartet i hele formen. Bag bunden i ca. 18-20 min. Lad bunden køle af, imens du laver kransekagekanten. Kransekagekant Når bunden er kølet en smule af, så er det tid til at lave kransekagen. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris. Når du har en ensartet masse, så kommes denne op i en sprøjtepose med stjerneformet tyl. Sprøjt kransekagen langs siden på hele kagen. Og lav evt. to streger ned langs kagen for at inddele den i rum. Bag hele kagen i 5-8 min, men hold øje med dem under bagningen, da alle ovne varmer forskelligt. Hak chokolade fint. Når kagen bliver taget ud af ovnen, fordel da chokoladen på hele bunden og brug en pensel eller en lille ske til at fordele den smeltede chokolade rundt på hele bunden. Creme Hvis du bruger en færdiglavet kagecreme fra Dr. Oetker eller Tørsleff, rør da denne sammen efter brugsanvisningen på pakken. Man skal ofte bruge 1 brev pulver til kagecreme og 5 dl. mælk. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 1 times tid. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og fordel cremen udover bunden af kagen. Skyl frugter og bær og skær dem ud i halve eller kvarte stykker og pynt med dem på hele kagen. Server kagen med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på en stor frugttærte Frugttærte med marcipan, creme og friske bær. En skøn og nem sommerkage, som er en af vores absolut favoritter. Den består af en saftig bund, som er toppet med kransekagekant, mørk chokolade, creme og selvfølgelig sommerens søde bær. Den er lavet i en bradepande og er derfor ideel, hvis du skal lave kage til mange. LÆS OGSÅ: Jordbærtærte Den her opskrift er til mange mennesker og er lavet i en stor bradepande, som passer til ovnen. Det er derfor måske de færreste, som skal bage så stor en kage. Hvis du gerne vil lave den i en mindre udgave, så kan du bruge opskriften på vores jordbærtærte, da det er den samme. Så pynter du bare med de frugter du har lyst til. Vi havde bare lyst til at prøve at lave en stor frugttærte, som vi altid fik ved bageren. Den blev nemlig altid serveret til familiefødselsdage, fester og meget andet. En nem dessertkage, som nærmest kun bliver bedre af at blive lavet dagen før. Frugttærter Det skønne ved en frugttærte er jo, at man kan pynte med lige nøjagtig de frugter man har lyst til. Men fordi der er sommer lige nu og vi har alverdens søde danske bær, så faldt valget på dem. Skal man lave tærten i vinterperioden, så kan man også sagtens bruge appelsiner, kiwi eller vindruer, da bærrene normalt ikke er ret gode i den periode. Selve bunden kan også sagtens fryses eller laves dagen før. Du kan lave alt klar med bund, kransekagekant og chokolade. Og så blot fryse den ned. Så kan den tages op 5-6 timer inden den skal bruges og så blot pyntes med creme og bær til sidst. Den bliver faktisk bedre af at blive frosset ned. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op.
Hej! Hvis jeg skal lave den i en rund springform 24cm, skal jeg da lave halv portion eller 2/3 portion? Mvh Maria Svar
Hej kris, Ja kagen skal bages igen med kransekagekant. Det kan gøres på samme dag eller dagen efter 🙂 Kh Svar
Kan man lave cremen dagen før? og hvis ja, skal flødeskummet så vendes i med det samme eller dagen efter? ? Svar
Hej, Kan man både lave bunden og kransekanten dagen før? Og kan en 18 mm stjernetyl bruges? ? Hilsen Maria Svar
Hej Maria, Det kan den sagtens ja. Vi har ikke prøvet med en 18mm, men det burde kunne lade sig gøre 🙂 Kh Svar
Hej.. jeg vil lave denne kage til min datters fødselsdag. Men er det bedst og lave den på dagen eller kan den laves dagen i forvejen og så bare skal pyntes på dagen?? Og hvor længe i forvejen kan jeg pynte den? Skal den I køleskab eller bare stå køligt når den er lagt sammen? Undskyld alle de spørgsmål. 🙈 Svar
Hej Anja, Du kan sagtens lave selve bunden dagen før. Opbevar den ved stuetemperatur pakket godt nok. Vent med cremen og frugt til på selve dagen 🙂 Kh Svar
Hej, Det kan være, at den lige skal have et par minutter mere. Den skal være sådan gyldenbrun og føles fast 🙂 Kh Svar
Hej Vil jeg kunne lave kagen i muffinsforme så der blive kage tapas. Hvis hvor meget hæver kagen op ang om de skal fylles næsten op Svar