Fuldkornsbrød Fuldkornsbrød Opskrift til 12345678910 stk. Opskrift til 1 stk. Forberedelsestid 8 timer Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på et stort og lækkert fuldkornsbrød bagt med fuldkornshvedemel. Et groft franskbrød, som smager skønt til morgenmad. Ingrediensliste 4 dl. vand 15 g. gær 2 spsk. olivenolie 1 dl. creme fraiche 2 tsk. salt 1 spsk. akaciehonning 200 g. fuldkornshvedemel 500 g. hvedemel Fremgangsmåde Dagen før Opløs gær i koldt vand. Tilsæt olie, creme fraiche (kan erstattes af et andet surmælksprodukt), salt og akaciehonning. Tilsæt fuldkornshvedemel samt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen. Vi rører vores dej på røremaskine med en dejkrog, da det er en dej, som kræver en god æltning. Ælt til dejen slipper kanterne og du har en elastisk og smidig dej. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt dejen på køl til hævning i minimum 8-10 timer. Dagen efter Tag dejen ud. Kom lidt mel på bordet og skrab dejen ud. Lad den efterhæve 30 minutter på bordet. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Har du et bagestål, så brug også meget gerne det og lad det varme op sammen med ovnen. Har du ikke det, så lad en bageplade være i ovnen og varme op (så bruges bagepladen som bagestål). Form brødet ved at spænde det op under sig selv. Kom brødet på et stykke bagepapir. Lav et langt snit på langs. Når ovnen er klar, så sættes brødet ind på bagestålet (eller den varme bageplade). Skru herefter ovnen ned på 200 grader. Bages ca. 40-45 minutter, indtil det har fået en god farve og det lyder hult, når du banker på brødet. Tag det ud og lad det køle af på en bagerist. Vent 15-20 minutter med at skære i det. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fuldkornsbrød Her får du en nem opskrift på det lækreste fuldkornsbrød. Et stort og lækkert franskbrød med fuldkornshvedemel, som er bagt uden surdej. Det er nemlig muligt at bage det lækreste franskbrød selv. Det er SÅ godt til weekendbordet, til madpakken, sandwich og hvad du ellers bruger brød til. Fuldkornsbrødet er bagt på en koldhævet dej, som har stået og hævet på køl natten over. Selve dejen består af ganske få ingredienser og er rørt sammen på røremaskine. Når vi laver groft brød, så bruger vi gerne vores røremaskine, da disse deje kræver en god æltning for ikke at blive tørre. Opskriften giver et stort fuldkornsbrød. Man kan også bage to mindre brød eller bage dem i form, så det bliver et formbrød i stedet. Vi kan bare godt lide det rustikke look. Og så snitter vi det ned langs midten, så det får det flotteste udseende. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på franskbrød her Groft fuldkornsfranskbrød Du får et lækkert groft fuldkornsfranskbrød, som er bagt med fuldkornshvedemel. Selvom det er et fuldkornsfranskbrød, så er det stadig blødt og svampet. Præcis som vi bedst kan lide vores bagværk. Vi har desuden bagt det på et bagestål for at få en god sprød skorpe også. Det kan du dog godt udelade, hvis du ikke har et bagestål. Ellers kan vi virkelig også anbefale at investere i et. Vi bruger det også, når vi bager sprøde boller og pizza. Det er uundværligt og er faktisk slet ikke så dyrt. Kan brødet fryses? Ja, sagtens! Hvis du ikke spiser så meget brød, så kan du fryse det ned i skiver. Så er det nemt at tage et par skiver op og komme i brødristeren. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hejsa, Hvis man gerne vil bage brødet med det samme, hvor meget gær skal der så bruges?? Tak for gode opskrifter🌸 Svar
Hej, Så ville vi bruge 30 g. gær og lade det hæve 1 – 1,5 time 🙂 Og tak for de søde ord. Det er vi glade for du synes! Kh Svar