Koldhævet franskbrød

Koldhævet franskbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på et koldhævet franskbrød, som giver et luftigt og svampet brød. Server dit hjemmebagte franskbrød med smør.

Ingrediensliste

  • 10 g. gær
  • 3 dl. kærnemælk
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den kolde mælk. Tilsæt olie, salt, sukker og lidt hvedemel ad gangen.
  2. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen.
  3. Kom dejen i en smurt rugbrødsform på cirka 25×11 cm. Dæk den til med husholdningsfilm og stil den på køl over natten eller i 8-12 timer.
  4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  5. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i 30 min.
  6. Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med et sammenpisket æg.
  7. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter. Det skal lyde hult, når du banker på det.
  8. Tag det ud af ovnen. Vend det ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på koldhævet franskbrød

Et koldhævet franskbrød gør livet let! Dejen røres nemlig bare sammen aftenen før og så hældes den over i en form. Dejen hæver i køleskabet natten over og så kan man hurtigt bagt et nybagt franskbrød morgenen efter. Vi elsker koldhævning! For det første, så er det bare mega nemt og for det andet, så giver det lækkert bagværk. Når man koldhæver, så får smagen nemlig lov til at udvikle sig. Det giver et virkelig godt og nemt franskbrød, som er luftigt og på ingen måde tørt. Så hvis du gerne vil servere hjemmebagt franskbrød i weekenden, så er det altså den her opskrift, som du skal kaste dig over.

Sådan et hjemmebagt franskbrød smager jo bare altid godt med et godt lag smør. Ellers er det også godt med marmelade, nutella eller ost på. Der er intet som sådan en lun skive og duften af bagværk i hele huset. Så får man altså ikke en bedre start på dagen!

LÆS OGSÅ: Find alle vores opskrifter på bagværk her

Koldhævet franskbrød

Langtidshævet franskbrød

Man kan også kalde koldhævning for langtidshævning. Når det hæver på køl natten over, så langtidshæver det nemlig også. Som sagt, når dejen får lov til at hæve langsomt og i længere tid end de klassiske 60-70 minutter, så får den tid til at udvikle smag. Og du undgår også klistrede dejfingre, da vi hælder dejen direkte over i en brødform. Så bliver det da ikke nemmere! Så er der pludselig ingen undskyldning for ikke at bage selv.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar