Franskbrød med birkes

Franskbrød med birkes
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmebagt franskbrød med birkes. Et svampet og luftigt brød med blå birkes på toppen, som holder sig frisk længe.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 20 g. birkes

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt naturel yoghurt, olie, salt og sukker.
  2. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret.
  3. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen.
  4. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet.
  5. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det i en bageform. Vi brugte en rugbrødsform på 25×11 cm. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i 20 min.
  6. Tænd ovnen på 210 grader alm. ovn.
  7. Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med et sammenpisket æg og drys med birkes.
  8. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter.
  9. Når du banker på det, så skal det lyde hult.
  10. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.

 

Bedøm denne ret

Opskrift på franskbrød med birkes

Et franskbrød med birkes må da være ét af de lækreste brød, som du kan bage selv! Det er et blødt og svampet franskbrød, som vækker stor glæde hos både store og små. Har du en baby, som lige er begyndt på overgangen fra mælk til fast føde, så vil det her brød også være super (hvis du lige skærer kanterne af). Brødet er bagt med naturel yoghurt, som er med til at gøre det virkelig svampet og på ingen måde tørt. Vi bruger generelt stort set altid en eller anden form for surmælksprodukt i vores bagværk, da det er med til at gøre det ekstra lækkert. Har du ikke naturel yoghurt, så kan du sagtens erstatte med creme fraiche eller skyr.

Nyd sådan en skive lun franskbrød med smør, ost og marmelade. Det er altså en sikker vinder. Især til eftermiddagskaffen eller i en weekend, hvor der skal hygges med bagværk. Sådan bruger vi ofte vores weekender. Det er der, hvor man har god tid til at bage  og hygge lidt ekstra. Og vi synes altid, at der lige bliver skruet lidt ekstra op for hyggen, når der serveres hjemmebagt brød.

LÆS OGSÅ: Tryk her og find alle vores brødopskrifter

Franskbrød med birkes

Brød med birkes

Det her brød er lavet med birkes på toppen. Her kan du bruge blå eller hvid birkes. Vi elsker birkes på franskbrød! Det er med til at gøre skorpen ekstra sprød og så kan vi generelt godt lide smagen af birkes. Du kan selvfølgelig også udelade det, hvis du ikke er så meget til det. Ellers kan der også laves en kombination af flere forskellige frø.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar