Mormors franskbrød

Oldemorsfranskbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på mormors franskbrød. Et lyst hvedebrød, som er nemt og hurtigt at bage. Intet slår hjemmelavet franskbrød.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. creme fraiche
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 500 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt creme fraiche, olie, salt, sukker og lidt hvedemel ad gangen.
  2. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen.
  3. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet.
  4. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade.
  5. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  6. Pensel brødet med et sammenpisket æg og drys med hvedemel. Rids brødet med en skarp kniv.
  7. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på mormors franskbrød

Mormors franskbrød har vi kaldt det her, fordi det minder os om sådan et franskbrød, som man fik ved sine bedsteforældre. De var gode til det her med at bage brød selv og det var både boller og brød. Vi må indrømme, at vi nok har en tendens til at bage boller oftere end franskbrød. Men nu skal det altså være slut! For et hjemmebagt franskbrød er jo simpelthen så lækkert. Og så er det også meget hurtigere end at bage boller. Du får samtidig stadig virkelig lækkert bagværk, som kan nydes med smør, ost, marmelade eller nutella. Eller måske både smør og nutella? Hvilket hold er du på? Vi er helt klart på team smør og nutella! Og det er altså bare lækkert på sådan en skive nybagt franskbrød.

Et franskbrød behøves slet ikke at være en svær kunst. I dag er det blevet meget populært med surdejsbagning, bagestål og meget mere. Men man behøves slet ikke nogle af alle disse ting for at bage et lækkert hjemmebagt brød. Vi oplever i hvert fald, at sådan et franskbrød her altid falder i god jord ved vores gæster på trods af, at det bare er en simpel gærdej.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores morgenmadsopskrifter

Mormors franskbrød

Blødt hvedebrød

Sådan et blødt hvedebrød her går man aldrig galt i byen med. Det er også perfekt til babyer og børn, som ofte ikke er så begejstrede for kerner. Vil du gerne have lidt mere fylde i brødet, så kan du tilsætte lidt havregryn eller grahamsmel til dejen. Det giver en bedre mæthedsfølelse og du får stadig et svampet og lækkert brød. Så man behøves altså på ingen måde at gå på kompromis med det lækre brød, selvom man tilsætter groft mel.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar