Kringle Kringle Opskrift til 122436 personer Opskrift til 12 personer Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en god gammeldags kringle, som uden tvivl vil imponere Søren Ryge. Det er en saftig og lækker kringle med masser af remonce. Ingrediensliste Dej 50 g. gær 100 g. smør 2,5 dl. sødmælk 4 spsk. sukker 1 stk. æg 600 g. hvedemel Remonce 100 g. smør 125 g. sukker Til toppen 1 stk. æg 40 g. hasselnøddeflager 40 g. perlesukker Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det ikke er brandvarmt. Hæld væsken over i din røreskål. Rør gær ud. Tilsæt sukker, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 45 min. Imens dejen hæver, så laves remonce. Blødt smør blandes godt sammen med sukker. Sæt til side indtil brug. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel. Del dejen i to. Rul hver dej ud til en rektangel. Smør remonce på midten og fold siderne ind over hinanden. Placer hver kringle på en bageplade med et stykke bagepapir. Læg et viskestykke over bagepladerne og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pisk ægget sammen og pensl med æggemassen over det hele. Drys med hasselnøddeflager og perlesukker på toppen. Bag en plade i midten af ovnen (kun én plade af gangen) i ca. 10-12 minutter. Hold øje med dem undervejs. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Når de er gyldne og flotte, så tages de ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist. Frysning: Du kan sagtens fryse dem ned. Lad dem afkøle helt og pak dem herefter i fryseposer. Ved optøning: Tag dem ud af fryseren 1 time før brug. Varm ovnen op på 190 grader varmluft. Lun dem 2-3 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på gammeldags kringle Her får du en nem og lækker opskrift på gammeldags kringle med remonce og nødder på toppen. Det er en skøn og nem kage til eftermiddagskaffen, som uden tvivl sikkert vil tage minderne tilbage til din mormor eller farmor. Det er i hvert fald sådan en kage, som vi ofte har fået ved vores bedsteforældre. Vores version er uden rosiner, men du kan sagtens tilføje det til kringlefyldet, hvis du elsker rosiner. Vi bryder os bare ikke om det. Remoncen er lavet på smør og sukker, men du kan med fordel også sagtens tilføje noget revet marcipan. LÆS OGSÅ: Kanelsnegle med frosting og oreo Opskrift på kringle Vi elsker kringle. Det er så simpelt, men simpelthen så godt. Der er ikke noget bedre end lun kringle til kaffen. Desværre er det ikke én af de kager, som bliver bedre, som dagene går. Så hvis du ikke har tænkt dig at spise det hele på én gang, så vil vi anbefale at fryse resten ned. Så er den også nem at tage op en anden dag og så lige lune den kort. Tilsæt rosiner eller chokolade Som nævnt tidligere, så har vi bevidst valgt at lave vores kringle uden rosiner. Vi er ikke de største fans af rosiner i bagværk, men du kan sagtens tilføje det til fyldet, hvis du elsker det. Ligeledes kan du også tilsætte lidt hakket chokolade eller marcipan til midten. Det vil uden tvivl også gøre kringlen super god. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hvor meget marcipan vil man skulle bruge? Skal det blot lægges i midten af kringle før den lukkes sammen? Hilsen Heidi Svar
Hej. Jeg vil bage ovenstående kringle til min mands fødselsdag i morgen, men overvejer, om jeg kan lave den allerede i dag, da vi får rigtig travlt i morgen med madlavning til mange mennesker. Kan jeg fx bage kringlen halvt færdig i dag og resten i morgen? Vh Trine Svar
Hej Trine, Vi ville bage den helt færdig i dag (lad dog være med at give den alt for meget farve), frys den ned og tag den op i morgen tidlig. Så kan den lige hurtigt lunes inden servering 🙂 Kh Svar