Gammeldags pandekager

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på gammeldags pandekager, som selv Rasmus Klump ville være stolt af. De bedste nemme, tynde og hurtige pandekager. Server med syltetøj, sukker og evt. is, så har du tidernes dessert. Men pandekager kan jo spises på alle tider af døgnet.

Ingrediensliste

  • 30 g. smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 6 dl. mælk
  • 3 stk. æg
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og lad det køle af.
  2. Bland smeltet smør med de resterende ingredienser i en skål. Pisk dem godt sammen med et piskeris eller elpisker, så du ikke har nogle klumper.
  3. Varm en pande op ved middel varme. Smør panden med smør eller olie.
  4. Hæld lidt under 1 dl. dej på panden (alt efter hvor stor din pande er) og drej panden, så dejen fordeles rundt.
  5. Bag pandekagen i ca. 30-60 sekunder eller til den er gylden.
  6. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side.
  7. Tilsæt lidt smør til panden igen og fortsæt sådan med den resterende dej.
  8. Server pandekagerne med sukker og syltetøj, is, friske bær eller andet.
Bedøm denne ret

Opskrift på nemme pandekager

Her får du vores bedste opskrift på gammeldags pandekager. Selve pandekagedejen er nem at lave og du får de lækreste, klassiske pandekager, som mormor lavede dem. Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har lavet sådan en omgang her! Nogle gange, så får vi det 2 gange om ugen. Og så synes vi altså, at vi har den absolut bedste opskrift. Den slår aldrig fejl. 

Hvad serverer du dine pandekager med? Vi serverer dem med syltetøj, sukker, flormelis, is eller nutella. Du kan også lave en hel pandekagebuffet og så servere en masse forskellige toppings. Det er faktisk en af vores yndlings desserter og det er så hyggeligt, hvis man har gæster.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores pandekageopskrifter

Gammeldags pandekager

Hvordan laver man pandekager og pandekagedej?

Ét af de spørgsmål, som nok går igen hos mange: hvordan laver man pandekager? Selvom det er en simpel dej, som består af æg, mælk, mel og sukker, så skal man alligevel altid slå opskriften op. Vi kan i hvert fald ikke opskriften på en pandekagedej i hovedet.

Selve pandekagedejen er super nem at lave. Vores opskrift er med mælk og æg, da det er den opskrift på pandekagedej, som vi altid har brugt. Det er en skøn dej, som altid bliver god og som er nem at håndtere, når de skal bages på panden. Hvis man synes, at den er lidt for tynd, så kan man tilsætte lidt mere hvedemel. Men det er meningen, at den skal være tynde. Det giver nemlig tynde, gammeldags pandekager.

Rasmus Klump pandekager

Hvis du er voksen op i 90’erne, så har du helt sikkert set Rasmus Klump spise masser af pandekager i tv’et. Vi har prøvet at gøre Rasmus Klumps mor Mary kunsten efter. I serien ventede hun nemlig altid med en stor stak pandekager, når Rasmus Klump kom hjem. Vi kan huske, at når vi så det, så fik vi altid lyst til en pandekage. Og i bedste Rasmus Klump stil, så er pandekagerne selvfølgelig tynde og nemme at lave. Og så er der selvfølgelig altid lavet en stor stak, så man kan få masser!

Verdens bedste pandekager

Selvom vi ikke har smagt alle verdens pandekager, så vil vi altså vove at påstå, at det her i hvert fald er én af de bedste opskrifter. Sådan en omgang gammeldags pandekager, som er tynde og som har den perfekte sødme. De må nemlig heller ikke være alt for søde, da man jo også kommer syltetøj, sukker, nutella eller andet fyld på.

Derudover har vi også lige tilsat lidt citronsaft. Det er meget lidt, men det gør altså, at man får de absolut bedste af slagsen. Så hvis du synes, at du ikke lige har fundet din pandekageopskrift endnu, så synes vi helt sikkert, at du skal give vores en chance. Den slår i hvert fald aldrig fejl hos os.

Mine pandekager sidder fast på panden – hvad gør jeg forkert?
Husk altid at panden skal være smurt med lidt fedtstof. Undervejs, når vi bager pandekager, så smører vi lige panden med lidt smør. Samtidig er det også en god idé at have en pande med en god belægning, så den ikke brænder fast. Man kan også få sådan en speciallavet pandekagepande, men vi bruger nu bare en ganske almindelig pande.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Ella,

      De er bedst, når de er nylavede. Men de kan også godt holde sig en dag eller to i køleskabet 🙂

      Kh

  1. Hej
    Bare et forslag …
    Prøv at udskifte de sidste 2 dl mælk med 1,5 dl kærnemælk og 0,5 dl øl .. så får du verdens “allerbedste” pandekager 😊 … laves tynde og så blir de sprøde i kanten. En opskrift jeg har fra min bedstemor. Jeg er 68 år så opskriften er ikke helt ny.
    Mvh. Bertil

Skriv en kommentar