Tilmeld nyhedsbrev

Gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavede, gammeldags pandekager. Server med syltetøj, sukker og evt. is, så har du tidernes dessert. Men pandekager kan jo spises på alle tider af døgnet.

Ingrediensliste

  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 6 dl. mælk
  • 3 æg
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. citronsaft
  • 240 g. hvedemel
  • 30 g. smør

FremgangsmĂĄde

  1. Pisk alle ingredienserne sammen.
  2. Smelt lidt margarine pĂĄ en opvarmet pande.
  3. Hæld 3/4 dl. dej på panden, og drej panden så det fordeles rundt.
  4. Bag pandekagen ved middel varme til den er gylden. Vi fik 20 stk. ud af portionen.
  5. Vend den med en paletkvic og bag den pĂĄ den anden side.
  6. Server pandekagerne med sukker og syltetøj, is, friske bær eller andet.

Bedøm denne ret

Gammeldags pandekager opskrift

Den bedste opskrift på gammeldags pandekager. Selve pandekagedejen er nem at lave og du får de lækreste, klassiske pandekager, som mormor lavede dem.

Server med syltetøj, sukker, flormelis, is eller nutella. Du kan også lave en hel pandekagebuffet og så servere en masse forskellige toppings. Det er faktisk en af vores yndlings desserter og det er så hyggeligt, hvis man har gæster.

LÆS OGSÅ: Vafler

Gammeldags pandekager

Pandekagedej

Selve pandekagedejen er super nem at lave. Vores opskrift er med mælk og æg, da det er den opskrift på pandekagedej, som vi altid har brugt. Det er en skøn dej, som altid bliver god og som er nem at håndtere, når de skal bages på panden. Hvis man synes, at den er lidt for tynd, så kan man tilsætte lidt mere hvedemel. Men det er meningen, at den skal være tynde. Det giver nemlig sprøde, tynde pandekager.

Hvis du har en sød tand, så følg også gerne med på vores Instagramprofil. Her lægger vi ugentligt opskrifter op på søde sager, som kager, desserter og meget andet.

Skriv en kommentar