Græskarmuffins med cream cheese
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på krydrede og svampede græskarmuffins med cream cheese. De bedste muffins med græskar, som nærmest er bedre på 2. dagen.
Ingrediensliste
-
Græskardej
- 300 g. hokkaidogræskar
- 125 g. sukker
- 3 stk. æg
- 125 g. brun farin
- 100 g. raps- eller solsikkeolie
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 0,5 tsk. stødt muskatnød
- 220 g. hvedemel
-
Cream cheese creme
- 100 g. naturel flødeost
- 1 stk. æggeblomme
- 50 g. sukker
-
Topping
- 5 stk. digestivekiks
Fremgangsmåde
- Halver græskar og fjern kerner. Skær skrællen af og skær græskar i mindre stykker. Vej 300 g. af.
- Placer i en gryde. Hæld vand over så det dækker. Bring det i kog. Det skal koge, indtil græskar er helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle af. Når det er kølet af, så moses det med en gaffel.
- Pisk æg, sukker og brun farin, indtil du har en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Vend olie og de tørre ingredienser i dejen.
- Til sidst vendes most græskar i.
- Gør muffinsforme klar. Fordel 2 spsk. dej i hver form. Herefter tager du 0,5 spsk. af din cream cheese creme. Og til sidst topper du med endnu 1 spsk. dej. Sådan fortsætter du med alle dine muffins.
- Knus digestivekiks og drys det oven på alle dine muffins.
- Bages ved 175 grader varmluft i ca. 18-20 minutter.
Cream cheese creme
- Pisk alle ingredienserne sammen, indtil du har en ensartet masse. Sæt på køl indtil brug.
Opskrift på græskarmuffins med cream cheese
Nem opskrift på de bedste græskarmuffins, som er tofarvet, da der også er en creme af cream cheese. En skøn krydret muffin, som harmonerer perfekt med den let-syrlige creme. En god måde at få brugt hokkaidogræskar, så hvis du mangler inspiration til opskrifter med dette, så er det disse du skal bage.
Disse muffins er så fine at se på og så er de den perfekte eftermiddagskage, kollega-kage eller aftenskaffekage. Vi elsker muffins, da kagen ligesom er portionsanrettet. Det er perfekt her i disse tider, hvor man skal være ekstra opmærksom på smitte.
LÆS OGSÅ: Græskarbrød med chokolade
Muffins med græskar og flødeost
Kombinationen af græskar og flødeostcremen i disse muffins er helt fantastisk. Du får virkelig en svampet og saftig muffin, som på ingen måde er tør. Du kan også sagtens bruge dette trick med flødeostcremen sammen med gulerodskagemuffins. Det smager også skønt!
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Hvad er det, der er drysset ovenpå disse græskarmuffins?
Hej Anita,
Det er sådan en kiksetopping 🙂 Den står også i opskriften.
Knus