Tilmeld nyhedsbrev

Græskarroulade med creme

græskarroulade

Græskarroulade med vaniljecreme

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på græskarroulade med cremet vaniljefyld. En krydret roulade med græskar, som på mange måder minder om gulerodskage.

Ingrediensliste

  • 300 g. sukker
  • 3 æg
  • 200 g. hokkaidogræskar
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 0,25 tsk. stødt muskatnød
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 120 g. hvedemel

Creme

  • 150 g. mascarpone
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Halver græskar og fjern kerner. Skær skrællen af og skær græskar i mindre stykker. Vej 200 g. af.
  2. Placer i en gryde. Hæld vand over så det dækker. Bring det i kog. Det skal koge, indtil græskar er helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle af. Når det er kølet af, så moses det med en gaffel.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker, indtil du har en hvid og luftig masse.
  4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  5. Vend de tørre ingredienser i dejen.
  6. Til sidst vendes most græskar i. Rør det hele godt ud.
  7. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Spred dejen ud, så den næsten når ud til kanterne.
  8. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 8-10 minutter.
  9. Når bunden er bagt færdigt, så vendes den ud på det sukkerdrysset bagepapir.
  10. Læg et fugtigt viskestykke over og lad den afkøle.
  11. Pisk cremen sammen ved at blande alle ingredienserne i en skål og pisk til du har en fast creme.
  12. Fordel cremen udover bunden. Rul rouladen stramt sammen. Drys evt. til sidst med flormelis på toppen og skær enderne af.
  13. Serveres med det samme eller sættes på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på græskarroulade

Nem opskrift på en lækker græskarroulade med cremet fyld. Roulade med græskar er super lækkert! Det gør nemlig rouladen svampet og saftig. Og så har den masser af smag fra de varme efterårskrydderier. Har du smagt græskarkage? Det minder på mange måder om gulerodskage, da det er nogenlunde de samme krydderier, som bliver brugt.

Selve cremen er lavet på mascarpone, fløde, vanilje og sukker. Den har en skøn vaniljesmag og passer perfekt til den krydrede kage.

LÆS OGSÅ: Græskarmuffins 

græskarroulade

græskarroulade

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven