Gratineret blomkål

Opskrift på gratineret blomkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på gratineret blomkål med ost og fløde. En nem og lækker måde at tilberede blomkål i ovn på. Server det som tilbehør til maden.

Ingrediensliste

 • 750 g. blomkål
 • 40 g. smør
 • 4 spsk. hvedemel
 • 3 dl. mælk
 • 1 dl. madlavningsfløde
 • 1 knivspids stødt muskatnød
 • 2 spsk. sød sennep
 • salt
 • 125 g. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

 1. Bring en gryde med vand og salt i kog.
 2. Del blomkål i store buketter.
 3. Kog buketterne i 5 minutter.
 4. I mellemtiden laves den opbagte sovs. I en anden gryde smeltes smør. Herefter tilsættes hvedemel og der piskes godt med et piskeris indtil du får en smørbolle. Tilsæt herefter mælk og fløde og pisk godt. Hvis du ingen madlavningsfløde har, så kan du sagtens erstatte det med en ekstra deciliter mælk.
 5. Pisk godt rundt så der ingen klumper er. Tilsæt muskatnød, sød sennep og salt.
 6. Smuldr halvdelen af den friske mozzarella i sovsen.
 7. Når blomkål er kogt drænes det. Læg dem i et ildfast fad og hæld sovsen over. Drys  med den resternede halvdel mozzarella og bag fadet i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Bedøm denne ret

Opskrift på gratineret blomkål

Sådan en omgang gratineret blomkål skal man på ingen måde undervurdere. Det smager så skønt og så er det super nemt at lave. Vi serverer det som tilbehør til aftensmaden og det plejer altid at falde i god jord. Det er samtidig en super nem måde at gøre blomkål mere spændende på. Det blandes nemlig med fløde og ost – og sådan en kombination går man jo aldrig galt i byen med! Du kan også sagtens bruge den her opskrift og så lave det med broccoli i stedet eller lave en blanding af både blomkål og broccoli.

Det hele kommes i ét fad og så bages det i ovnen. Det er derfor også en ret, som ikke kræver lang tid eller meget forberedelse at lave. Så hvis du har et blomkål, som er ved at blive lidt trist at se på, så er gratineret blomkål en god idé.

LÆS OGSÅ: Squashfritter

Opskrift på gratineret blomkål

Blomkål med ost

Vi har i opskriften brugt mozzarella, men du kan sagtens bruge en anden slags ost eller lave en blanding af flere forskellige. Det vil uden tvivl også være lækkert med cheddarost eller emmentaler. I forhold til fløden, så kan du bruge en fed piskefløde eller en madlavningsfløde med en lidt lavere fedtprocent alt efter hvor ‘fedt’ det skal være.

Vi ville servere den bagte blomkål som tilbehør til aftensmaden. Det kunne være som tilbehør til glaseret skinke eller hamburgerryg sammen med nogle kogte eller bagte kartofler. Det ville uden tvivl være en lækker søndagsmenu! Og så er mormormad jo bare altid godt og en sikker vinder.

Opskrift på gratineret blomkål

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Jeg vil gerne lave denne ret på lørdag når jeg får en date på besøg. Kan den forberedes? Kan jeg koge blomkålen på forhånd samt have lavet saucen inden?

  1. Hej Anne,

   Ja det kan du sagtens. Varm evt. lidt saucen op inden den hældes over og det hele bages 🙂

   Kh

Skriv en kommentar