Gratineret jomfruhummer

Gratineret jomfruhummer
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på jomfruhummer i ovn tilberedt med smør, hvidløg og frisk persille. Den bedste opskrift med hummer.

Ingrediensliste

  • 10 stk. jomfruhummer
  • 100 g. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødere.
  2. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  3. Hak persille og hvidløg fint.
  4. Bland smør med persille og hvidløg. Tilsæt lidt salt også.
  5. Tag dine jomfruhummere. Læg dem på ryggen. Skær et snit ned langs den. Fjern den sorte tarmstreng og mavesækken (den sidder bag øjnene). Placer dem i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Smør et lag af din kryddersmør på kødet.
  7. Sæt hummerne ind i ovnen og giv dem ca. 4-5 minutter til kødet er lyst og saftigt.
  8. Tag dem ud af ovnen og server evt. med aioli og noget lækkert brød.
Bedøm denne ret

Opskrift på jomfruhummer

Lav en omgang luksus, gratineret jomfruhummer i ovn med hvidløg, smør og masser af frisk persille. Det er ikke ligefrem hverdagsspise, men det smager skønt! Og så er det altså okay at forkæle sig selv lidt ekstra i weekenderne. Samtidig er det slet ikke svært at tilberede jomfruhummer helt selv. Det kræver først og fremmest, at du kan få fat i hummer, så du skal nok forbi en fiskehandler eller en fiskebil. Det er nemlig ikke nemt at få fat i et almindeligt supermarked.

Server hummeren med noget lækkert brød og smør til og et koldt glas hvidvin. Det er simpelthen den lækreste kombination og er perfekt til en sommeraften med venner eller familie på besøg.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet hummerbisque

Gratineret jomfruhummer

Jomfruhummer i ovn

Vi tilbereder jomfruhummeren i ovn, men du kan også sagtens grille den, hvis du har mod på det. Det nemme ved at gøre det i ovn er, at man nemt kan justere og holde øje med temperaturen. Det er lidt sværere på en grill, men uanset hvad, så smager det altså skønt både i ovn og på grill.

Hummer opskrift

Som sagt, så er det ikke hverdagsspise for os at få hummer. Men vi tænkte, at vi simpelthen blev nødt til at have en hummer opskrift på vores side, da det bare er skøn weekendspise. Vi elsker at lave hummer eller jomfruhummerhaler og servere det med noget godt brød. Ofte laver vi det også som del af en større tapasmenu, da det simpelthen lige er prikken over i’et.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar