Lækre hverdagsopskrifter

Grissinistænger med hvidløg

Grissinistænger med hvidløg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

50 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede grissini stænger med hvidløg. De er sprøde, nemme at lave og for os smager de bare af sommer og sol. Vi serverer altid grissinistænger, når vi holder tapasaften eller skal lave en stor sommerbuffet.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 4 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 200 g. durummel
  • 130 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, hvidløgspulver, olie og til sidst mel lidt efter lidt. Ælt dejen smidig.
  2. Lad dejen hæve 40 minutter et lunt sted.
  3. Vend dejen ud på et bord drysset med mel.
  4. Del dejen i 4.
  5. Rul hver dej mellem hænderne, så du får en meget tynd pølse. Skær herefter små stykker af og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med lidt olie.
  6. Bag dine grissinistænger ved 180 grader almindelig ovn i cirka 20-25 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavede grissinistænger med hvidløg

Opskrift på nemme, hjemmelavede og sprøde grissinistænger med hvidløg. Det er super nemt at lave sine egne brødstænger, som er så lækre, eksempelvis som del af et større tapasbord.

Selve dejen består af få ingredienser og så kan man jo selv vælge hvilken smag man vil have. Man kan også lave dem uden hvidløg, hvis man bare vil have en helt neutral grissini smag. Hold op, hvor spiste vi mange grissinistænger som børn. De var næsten altid på bordet, især om sommeren, når vi grillede lækker sommermad. De er så sprøde og knaser, lidt på samme måde som croutoner.

LÆS OGSÅ: Durumflutés

Grissinistænger med hvidløg

Grissinistænger til tapas

Vi elsker hjemmelavede grissini til tapasbordet. De smager skønt med forskellige dyppelser som hummus, pesto, aioli eller haydari. Det er også super lækkert, hvis man snor noget serranoskinke rundt om dem.

Kan jeg lave dem på forhånd?
Jep, det kan du sagtens. Sørg blot for at opbevare dem et tørt sted. Du kan evt. opbevare dem i en stor brøddåse, hvis du har det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag