Grissinistænger med hvidløg
Forberedelsestid
50 minutterTilberedelsestid
25 minutterSamlet tid
1 time og 15 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på hjemmelavede grissini stænger med hvidløg. De er sprøde, nemme at lave og for os smager de bare af sommer og sol. Vi serverer altid grissinistænger, når vi holder tapasaften eller skal lave en stor sommerbuffet.
Ingrediensliste
- 25 g. gær
- 2 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 4 tsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 200 g. durummel
- 130 g. hvedemel
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, hvidløgspulver, olie og til sidst mel lidt efter lidt. Ælt dejen smidig.
- Lad dejen hæve 40 minutter et lunt sted.
- Vend dejen ud på et bord drysset med mel.
- Del dejen i 4.
- Rul hver dej mellem hænderne, så du får en meget tynd pølse. Skær herefter små stykker af og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med lidt olie.
- Bag dine grissinistænger ved 180 grader almindelig ovn i cirka 20-25 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Opskrift på hjemmelavede grissinistænger
Opskrift på nemme, hjemmelavede og sprøde grissinistænger med hvidløgssmag. Det er super nemt at lave sine egne brødstænger, som er så lækre, eksempelvis som del af et større tapasbord.
Selve dejen består af få ingredienser og så kan man jo selv vælge hvilken smag man vil have. Man kan også lave dem uden hvidløg, hvis man bare vil have en helt neutral grissini smag. Hold op, hvor spiste vi mange grissinistænger som børn. De var næsten altid på bordet, især om sommeren, når vi grillede lækker sommermad. De er så sprøde og knaser, lidt på samme måde som croutoner.
LÆS OGSÅ: Durumflutés
Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.