Grønkålssalat med mormordressing

Grønkålssalat med mormordressing
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en grønkålssalat med mormordressing, æble og ristede nødder. En helt fantastisk vintersalat med masser af smag.

Ingrediensliste

 • Mormordressing

 • 1,5 dl. piskefløde
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk. citronsaft
 • salt/peber
 • Salat

 • 150 g. grønkål
 • 2 stk. æble
 • 150 g. vindruer
 • 50 g. valnødder

Fremgangsmåde

 1. Start med dressingen.
 2. Bland piskefløde, citronsaft og sukker.
 3. Pisk eller ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule (hvis du har et gammelt marmeladeglas, så er det perfekt til at ryste den sammen i).
 4. Smag til med salt og peber.
 5. Skyl grønkål og riv det af stilken (du kan også bruge finthakket grønkål fra en pose).
 6. Skær æbler i tern.
 7. Halver vindruer (fjern evt. kerner).
 8. Vend grønkål med dressingen (tilføj lidt efter lidt, så kan du nemt justere hvor meget eller hvor lidt du vil have på.
 9. Vend æbler, vindruer og valnødder i.
 10. Anret i et fad. Top evt. med lidt flere æbler, vindruer og valnødderpå toppen.
 11. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på grønkålssalat med mormordressing

Den absolut lækreste grønkålssalat med mormordressing, æbler, vindruer og valnødder. En fantastisk vintersalat eller julesalat, som uden tvivl vil falde i god jord hos eventuelle gæster. Kombinationen af den smagfulde mormordressing, æble og de sprøde nødder er bare helt fantastisk. En salat, som du altså bare må prøve!

Den er perfekt at servere til årets julefrokost, til juleaften eller blot en efterårsaften eller vinteraften, hvor du gerne vil have noget grønt til aftensmaden. Det er samtidig en super måde at få udnyttet den lækre grønkål, som er at finde på hylderne i butikkerne i disse måneder.

LÆS OGSÅ: Bagt blomkål med dressing og granatæble

Grønkålssalat med mormordressing

Salat med grønkål og æble

Vi elsker at eksperimentere med grønkålssalater. Det er faktisk ikke fordi, at grønkål har en helt vildt gennemtrængende smag. Måske mange går udenom grøntsagen, fordi de ikke bryder sig om grønlangkål og derfor mener, at de heller ikke kan lide rå grønkål.

Vi elsker i hvert fald at lave salater med grønkål i stedet for andre salattyper som iceberg, spinat og rucola. Vi synes nemlig, at de forskellige salattyper kan noget forskelligt. Og grønkål er bare lækkert som base i salater i de kolde måneder og op mod jul.

Kan jeg bruge andet end æble?
Ja, du kan sagtens bruge appelsin. Ellers ville det også være lækkert at erstatte det med eksempelvis  grapefrugt.

Kan jeg udelade dressingen?
Ja, du kan også sagtens udelade dressingen. Men sådan en mormordressing er altså så fantastisk, så måske du blot skal servere den ved siden af. Så kan man selv bestemme om man vil have dressing til eller ej.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar